Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, dar gelirli vatandaşlar için hizmete alacaklarını duyurduğu ve açılış çalışmaları devam eden Kent Lokantası’nda incelemelerde bulundu. İskenderpaşa Mahallesi’nde Kent Lokantası için kiralanan yerdeki çalışmaları denetleyen Başkan Kaya, kısa bir süre sonra uygun fiyatlı yemeklerin satılacağı lokantanın, Trabzon halkının hizmetine açılacağını söyledi.

'SOSYAL BELEDİYECİLİK BUNU GEREKTİRİR'

Ekonomik krizin yaşam koşullarını ağırlaştırdığına ve özellikle dar gelirli vatandaşların güçlükle geçinmeye çalıştığına dikkati çeken Başkan Kaya, bu noktada sosyal belediyecilik hizmetlerinin önem kazandığını belirterek “Belediyecilik hizmetlerimizi yürütürken vatandaşlarımızın refahını ve ekonomik durumlarını göz önünde bulundurmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak halkımızın günlük yaşamına dokunacak projelere odaklanıyoruz. Umuyor ve inanıyorum ki, bu hizmetimiz çok önemli bir ihtiyacı karşılamanın ötesinde, sosyal huzur ve barışa da önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Kaçak sigara imalatı yaparken yakalandı, 22 yıl hapisle arandığı ortaya çıktı Kaçak sigara imalatı yaparken yakalandı, 22 yıl hapisle arandığı ortaya çıktı

'SEBZE, MEYVE VE SÜT ÜRÜNLERİ, ÜRETEN KADINLARIMIZDAN ALINACAK'

Yemeklerin hazırlanmasında, yerel ürünlerin de tercih edileceğine vurgu yapan Başkan Kaya, “Kent lokantamızda halkımıza hizmet ederken, yerel ürünlerimize öncelik verecek, üreten köy kadınlarımıza da destek olacağız. Sebze ve meyvelerimizi, süt ürünlerimizi onlardan tedarik edeceğiz. Böylece, üreticilerimizin ekonomik gelirlerini artırarak yerel üretimi teşvik edeceğimize, dolaylı olarak da istihdama katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA