Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Milli Eğitim Bakanlığı’nın(MEB) ülke genelinde öğretmen ve müdürlere üstün başarı belgesi verildiğini ancak bunların içinde Zonguldak olmadığını söyledi.

Listede en son Uşak’ın olduğunu ifade eden Ören “Zonguldak’ta Milli Eğitim, üstün başarı ödülü verebilecek bir tane okul müdürü bulamamış. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğinde olan bir çalışma. Zonguldak eğitimde gerçekten 60’ıncı sırada, bunu hak eden bir müdür yok” dedi.

“EĞİTİMDE SINIFTA KALMAMIZIN SEBEBİ KÖTÜ YÖNETİMDİR”

Ören, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Görünen köy kılavuz istemez. Eğitim planlı bir süreçtir, ölçülebilir bir süreçtir. Eğitimin gerekliliklerini planlarsınız, sonuçlarını da alırsınız. Zonguldak’ta eğitim planlı bir süreçle, çağdaş eğitimin ilkeleri noktasında yürümemektedir. Daha ziyade il ve ilçe milli eğitimler ahbap-çavuş ilişkisiyle yürütülmektedir. Okullarda bunun ışığında müdür atamaları yapılmış. Bilgi, birikim, liyakat noktasındaki insanlar yerine yanlış insanlar getirilmek suretiyle eğitim-öğretimde bir kargaşa yaşanmaktadır. Dolayısıyla böyle saça böyle tarak, böyle müdürlerle yönetilen bir Milli Eğitim’den böyle bir sonuç çıkar. Zonguldak’ta Milli Eğitim kötü yönetiliyor. Zonguldak eğitimde sınıfta kaldı. Sınıfta kalmamızın sebebi kötü yönetimdir. Öğretmenliği özürlü kişiler müdür yapıldığını görüyoruz. Dolayısıyla bu noktada karamsarım. Zonguldak’ta üstün başarı ödülü olan bir kişi daha yok. Listede en son Uşak’a kadar var. Zonguldak’ta Milli Eğitim üşütün başarı ödülü verebilecek bir tane okul müdürü bulamamış. Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğinde olan bir çalışma. Zonguldak eğitimde gerçekten 60’ıncı sırada, bunu hak eden bir müdür yok. İkincisi ise; Siz burayı o kadar kötü yönetiyorsunuz ki, ödül ve ceza yöntemleriyle insanları motive edemiyorsunuz. Bizim hiç mi iyi müdürümüz yok. Şimdikileri motive edip de arkadan gelenlerin önünü açacak şekilde düzenlemeler yapmazsanız o müdürler motive olmaz. Bu Zonguldak adına acı bir tecrübedir. Bunların modern eğitim yönetimi ile ilgili hiçbir birikimleri yok. Bana göre en önemli geri gidişin sebebi budur. Bir tanesi de Zonguldak halkının kendisidir. Nerde o Çelikel, Çelikel’i özlüyoruz. Zonguldak halkının yüzünü eğitime dönmesi gerekir.”

Editör: Pusula Gazetesi