Bartın Üniversitesinde '100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi' kapsamında ilan edilen "Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler" ile "Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke" doktora programlarını kazanan öğrencilere dört yıl süresince aylık 2 bin lira burs verilecek.
Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında "Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler" ile "Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke" programlarında üçer kişilik kontenjan yer aldığı doktora ilanına 31 Ocak-12 Şubat 2018 tarihleri arasında internet üzerinden başvuru yapılacak. Başvurular sonrasında doktora yapmayı hak kazanan öğrencilere dört yıl süresince aylık 2 bin lira burs verilecek. Başvuru koşulları ve yapılacak işlemlerle ilgili detaylı bilgilere Bartın Üniversitesi internet adresinden erişilebiliyor.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, YÖK tarafından uygulamaya konulan '100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi'nin nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi doğrultusunda atılmış çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Gerçekleştirilen proje kapsamında Bartın Üniversitesinin tematik alan sayısını artırdığının da altını çizen Rektör Uzun, "Sürdürülebilir ve Akıllı Kentler" ile "Sürdürülebilir ve Akıllı Yerleşke" alanlarında doktora başvurularının başladığını belirtti.
Rektör Uzun, "Yarının dünyasında iddia sahibi olmanın yolu nitelikli insan kaynağının artırmaktan ve bunu sürdürülebilir kılmaktan geçmektedir. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulumuz tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında ülkemizin ihtiyaçları ve gelişim alanları dikkate alınarak 100 alanda 2 bin doktoralı insan kaynağı yetiştirecektir. Bu proje 2023 için çizilen vizyonda da yer alan 'net katma değerini kendi beyin gücüne dayanarak artırabilen' bir Türkiye hedefleriyle atılmış önemli bir adımdır. Üniversitemiz de bu doğrultuda YÖK tarafından tahsis edilen 2 alanda doktora eğitimi verecektir. Çok iyi imkanların sağlandığı bu proje kapsamında belirlenen alanlarda kendini geliştirmek, değer üretmek etmek isteyen geleceğin akademisyen adaylarını Üniversitemize bekliyoruz. Belirlenen bu alanlar ile geleceğin 'Kentleri' ve 'Yerleşkeleri' sizlerin emekleri ile oluşacaktır" dedi.
Rektör Uzun, 100/2000 Doktora Bursları Projesinde Bartın Üniversitesinin yetkinliğine ve bilgi birikimine güvenen başta YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç olmak üzere YÖK üyelerine de teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi