Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Dünya Dostluk Rallisi düzenlendi. Ereğli'nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli ilçesinin dünyaya tanıtımı için bu tür etkinliklerin önemli olduğu vurgusu yaptı.

Merkez Caddesi'nde düzenlenen Dünya Dostluk Rallisi'ne; Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, STK Temsilcileri, yurt içinden ve yurtdışından çok sayıda misafir katıldı. Bakan Yardımcısı Kaymakçı'nın start verdiği ralli yarışında Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Başkan Halil Posbıyık da kendi seçtiği bir ralliye bindi. Kaymakam Çorumluğlu, açılış konuşmasında bu organizasyonun Ereğli'ye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:
"Karadeniz'in incisi Karadeniz Ereğli'ye hoş geldiniz. Sizleri burada görmekten, gerek şahsım, gerek kaymakamlığı, gerekse Ereğli halkı adına büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun en güzel günler sizin olsun."

Belediye Başkanı Posbıyık ise bu tür etkinliklerin ilçenin tanıtımında önemli olduğunu belirterek şunları söyledi;
"Her zaman olduğu gibi sizler sevgi, barış ve dostluk duygularımla selamlıyorum. Türkiye'nin ekonomik sıkıntıları var. Problemler var ama problemlere uğraştırmayacağız sizi. Çok önemli bir liderimiz var. Kaymakamımız ve çalışma arkadaşları güzel organizasyonlar hazırlıyorlar. Bizler de onlara yardımcı oluyoruz, destek oluyoruz. Ereğli'de değişik atmosferlerle karşı karşıya kalacaksınız. Sıkıntılar problemleri atlatmak için hep beraber, güler yüzlü Ereğli yaratmak için çaba içerisindeyiz. Ereğli, yine Türkiye'nin ve Avrupa'nın yıldız kentlerinde bir tanesi olacak. Bu tanıtımımız devam edecek. Kaymakamımız bize önderlik ediyor. Bu ortamı hazırlayan arkadaşlarımıza özellikle şükranlarımı sunuyorum. Davetimize katılan, Kıbrıs'tan, her taraftan gelen misafirlerimiz var. Onlara şükranlarımızı sunuyorum. Bu güzellikler hep devam edecek. Hayırlı olsun. Allah bahtınızı açık etsin."

Editör: Pusula Gazetesi