Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde İnovasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'nin gerçek açığı teknoloji açığıdır. Biz ne zaman ki teknoloji açığımızı kapatırsak o zaman biz Türkiye olarak dış ticaret açığımızı da kapatacağız. Cari açığı da kapatacağız" dedi.
Bartın İnovasyon Merkezi'nin açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü önderliğinde gerçekleştirildi. OSB'de bulunan merkezin açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Arslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, BAKKA Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan ve davetliler katıldı.
Türkiye'nin her şeye rağmen büyüdüğüne dikkat çeken Bakan Özlü, Türkiye'nin geçen yıl yüzde 2.9 oranında büyüdüğünü hatırlattı. Bu oranın bile Avrupa Birliği ülkelerindeki büyüme ortalamasının yaklaşık iki katı olduğunun altını çizen Bakan Özlü, şöyle dedi:
"Türkiye büyüyor. Bakın Türkiye her şeye rağmen büyüyor. Geçen gün büyüme sonuçları açıklandı. Biliyorsunuz Türkiye geçen sene yüzde 2.9 oranında büyüdü. Bu oran bile AB ülkelerindeki gibi büyüme ortalamasının yaklaşık iki katı. Sanayimizde geçen sene yüzde 4.5 oranında büyüdü. Sanayimizde büyüyor. Maalesef 15 Temmuz'un tesiriyle geçen sene sadece üçüncü çeyrekte küçülme yaşadık. Eksi 1.8 küçülme yaşadık. Diğer bütün dönemlerde birinci çeyrekte, ikincide ve son çeyrekte hep Türkiye büyüyor. Türkiye büyüdü ve büyümeye devam edecek. Türkiye nasıl büyüyecek, inovasyon ile büyüyecek. Teknoloji ile büyüyecek. Sanayi ile büyüyecek. Büyümemizin lokomotifi sanayidir. Ancak sanayimiz büyürse Türkiye büyür. Bunun bilincindeyiz. Bakanlık olarak da sanayimize ilişkin bütün alt yapıları destekliyoruz. OSB'leri destekliyoruz. Endüstri bölgelerimizin kuruluş çalışmalarını hızlandırıyoruz. Sanayi sitelerimizle ilgili faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bartın OSB de büyüyecek. Bu OSB'nin büyümesi için bakanlık olarak elimizden gelen bütün desteği sağlayacağız. Burada yaklaşık 30 parsel var. Ve bunların 25'i dolu. Diğerleri de dolu ama daha önce başlamışlar sonra terk etmişler. Şimdi bakın boş yer yok. Burayı büyüteceğiz. İnşallah genişleme programında biz bakanlık olarak alt yapı yatırımları ve kamulaştırma noktalarında elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

"Sanayimizin inovasyona ihtiyacı var"
Türkiye'nin yükte hafif pahada ağır ürünler üretmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Özlü, "Sanayimizin inovasyona ihtiyacı var. Türkiye'nin de teknolojiye ihtiyacı var. Türkiye'nin gerçek açığı teknoloji açığıdır. Biz ne zaman ki teknoloji açığımızı kapatırsak o zaman biz Türkiye olarak dış ticaret açığımızı da kapatacağız. Cari açığı da kapatacağız. Çünkü teknoloji demek yüksek katma değer demek. Bakın herkes söylüyor, artık yüksek katma değerli ürünler üretmemiz gerektiğini hepimiz söylüyoruz. Nedir bu, yüksek katma değerli ürün demek, yükte hafif pahada ağır ürünler demektir. Bunun da tek yolu teknolojidir. Teknolojiyi haiz ürünler üreteceğiz. Bunu da OSB'lerde üreteceğiz, endüstri bölgelerinde üreteceğiz. Bu faaliyet bu yatırım, geçekten bu bölge için önemli. Bartın için önemli. Bu yatırımların yapılmasına vesile olanları tebrik ediyorum. Kutluyorum. Özellikle bu KOSGEB desteklerimizden biraz bahsetmek istiyorum. KOSGEB desteklerimizi aslında uzun yıllardır veriyoruz. Ama bu ekonomideki geçen sene yaşanan durgunluk malum darbe girişimin de tesiriyle yaşanan durgunluk sonucunda mikro KOBİ'ilere özellikle küçük işletmelere destek vermek amacıyla bir program başlattık. Geçen sene bunu ilk defa başlattık. Yılsonunda. Geçen sene aralık ayında yaklaşık 750 milyon lira ve 15 bin KOBİ'ye bir destek programı başlattık. KOBİ'lerimizden 13 bin 500'ü bunu kullandı. Ve yaklaşık 600 milyon lira civarında destek verdik. Çok başvuru vardı.250 bin başvuru vardı yaklaşık. Tekrar bu sene programı başlattık. 10-20 Şubat arası yeni başvurular aldık. Bunları da 529 bin başvuru geldi. Değerlendirdik. 460 bin KOBİ'miz bu desteklerden faydalanma hakkı kazandı" dedi.

CNC makinesi ile "Faruk Özlü" yazdılar
Açılışın ardından inovasyon merkezini gezen Bakan Faruk Özlü, CNC test makinesini inceledi. Görevli personel tarafından alüminyum malzeme üzerine Bakan Faruk Özlü'nün adı yazıldı. Üretilen minyatür ürünleri de inceleyen Bakan Özlü, inovasyon merkezi hakkında da bilgi aldı.

Editör: Pusula Gazetesi