Zonguldak Belediye Meclisi'nin Kasım ayı 1'inci oturumu Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi. 16 gündem maddesinin bulunduğu mecliste Sayıştay Denetim Raporu görüşüldü. Belediyenin sunduğu rapordan bazı yapılması planlanan projelerin çıkartıldığını belirten Belediye Meclis Üyesi Turan Demirtaş, "Programa bakınca stratejik planda ve daha önceki programlarımızda olan projelerin bir çocuğunun programdan çıkartıldığı ve bazılarının da bitim yıllarının ileriye alındığı görülüyor. Bunlar sehven mi oldu, yoksa başarısızlığı örtmek kurnazlığı ile mi yapıldı? Ayrıca en son sayfada toplam kaynak ihtiyacının belirlenmesi ile ilgili kaynak ihtiyacını gösteren bir tablo var. Tablonun yanlışlığını Bütçe Komisyonu fark etmiş ve uyarmış. Genel giderlerin bütçede görülmesi lazım demiş ama yine de gösterilmemiş. Bahsettiğim eksikliklerin ve yanlışlıkların Bütçe Komisyonu tarafından düzeltilmesi veya eksik şeyleri uygun görüyorlarsa bunun nedenlerinin açıklanması ı öneriyorum. Stratejik planda ve bundan önceki planda hedefte olan planlar neden çıkartıldı onu soruyorum" ifadelerini kullandı. Demirtaş'a cevap veren Muharrem Akdemir, "Performans programının bir hazırlanış şekli vardır. Bakanlığın tebliği sonucunda bu program oluşur. Başarısızlığı örtmek amacıyla mı bunu yaptınız dediniz. Öyle bir şey olamaz. Biz birilerine göre hareket etmiyoruz. Necati Bey burada o da konuşacak. Komisyon hangi projelerin çıkartılıp çıkartılmayacağını görüşecek" ifadelerini kullandı.

KARAGÜZEL: "HANGİ BAŞARIDAN BAHSEDİYORSUNUZ?

Muharrem Akdemir'in kendisini başarılı bir belediye başkanı olarak gösterdiğini belirten Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, "Başkanım başarıdan bahsediyorsunuz. Allah aşkına hangi başarıdan bahsediyorsunuz? Bu şehrin sokaklarında yürünmüyor. Arkadaşlar iyi niyetlerle çalışmalar yapıyorlar. Ama sizin bu gün yaptığınız yol bölünüyor. Siz Alttamaşarlık'a yol yaptıktan sonra gittiniz mi? Kanalizasyon patlamış, heyelan var, vatandaş yola ev yapmış, kanalın üzerine ev yapmış. Bu dosyada yer alanlarda başarı diye bir şey yok. Siz parke döşediğiniz bir yola bir daha gidemezsiniz. Adliye'nin lojmanları var, yolunu yaptık diye övünüyorsunuz. Siz oradan gittiniz mi. Parke, patates tarlası olmuş. 4 yıldır bu şehri yönetiyorsunuz. Ancak bu şehirde 4 yıldız şunu yaptık dediğiniz değişik bir şey yok. Siz hiç Karaelmas'a çıktınız mı, Birlik Mahallesi'ne gittiniz mi? Sayın başkanım bu konuştuklarımız yol... Zonguldak'ta 120 temizlik işçisinin can siperhane bir çalışması var. Sizin Zonguldak'ta yaptığınız başka hiçbir şey yok Sayın Başkanım" şeklinde konuştu.

ALMEDAR: "ARAÇ KİRALAMAYALIM SATIN ALALIM"

Raporda kiralık araçlara verilen paralara dikkat çeken Belediye Meclis Üyesi Salih Alemdar, "Geçen yıl kiralık araç listesi 41 idi, bu yıl da 41 araç kiralık. 2016 yılında kiralık araçlara ödenen miktar toplamda 3 milyon 600 bin TL. Biz bu kadar kiralık araç yerine belediye kendisi araç alsa daha iyi olur. Bu kadar borcu bulunan bir belediyenin araç kiralaması bir lükstür. Eğer belediye kendisi sıfır araç alsa 3 yılda bunu ödemiş olur ve araçlar da belediyemizin olmuş olur. Kiralama uygulamasından vazgeçilmesini istiyoruz" diye konuştu. Kiralık araçla hizmet vermekten kurtulmak istediklerini belirten Başkan Akdemir, "Biz bu konuyu uzun süredir arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Nasıl bir adım atarsak kiralama yönteminden çıkarız diye düşünüyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızın önerilerini alıyorum. Bunun üzerinde bir çalışmamız var" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi