Avrupa'da bu imkanı bize sunan birçok şehir bulunuyor. Özellikle şehrin iyi noktasında bulunan yerlere seyir terasları veya işletmeler inşa edilerek manzaranın daha iyi bir şekilde sunulması, bu zevki iki katına çıkaran faktördür. Eğer doğa aşığıysanız ve fotoğrafla ilgileniyorsanız, aşağıdaki noktalarda muhakkak bulunmak isteyeceğinizden eminiz!

Salzburg, Avusturya

Sonbahar ve kış aylarının popüler destinasyonu Salzburg, dağların arasında şirin mi şirin bir şehir. Viyana'dan trenle kolayca ulaşılabiliyor. Dağ eteklerinde bulunan samimi evler, ormanlar ve şehrin birçok noktasındaki tepeler doğaseverleri nirvanayla buluşturacak cinsten.

Trolltunga, Norveç

Norveç'te uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından ulaşılan Trolltunga, hayatınızda belki de görebileceğiniz en güzel manzaralardan birini sunuyor. Uzun bir kayanın ucuna ulaştığınızda etrafınızda sadece dağlar ve akarsunun muhteşem uyumunu göreceksiniz. Birçok gezginin ulaşmak istediği tepe biraz tehlikeli olsa da ulaştığınızda tüm yorgunluğunuzu unutturacak bir güzellik ile sizi karşılıyor olacak. Norveç'in diğer gezilmesi gereken yerleri ve turistik noktaları da ilginizi çekecektir.

Seljalandsfoss Şelalesi - İzlanda

Doğa güzellikleriyle bilinen İzlanda'nın en popüler şelalesi. Yemyeşil bir alana dökülen şelalenin arkasından veya karşısından harika görüntüler yakalamak mümkün. Başkent Reykjavik'ten bu şelaleye turlar düzenlenmektedir.

Gellert Tepesi, Budapeşte

Orta Avrupa'nın en güzel şehirlerinden Budapeşte'de en yüksek tepe Gellert Hill, şehri neredeyse ayaklarınızın altına almanızı sağlıyor. En popüler köprüleri görebileceğiniz tepeye akşam saatlerinde çıktığınız takdirde ışıklandırmayla en güzel görüntüye eşlik edebilirsiniz. Park ve Buda Kalesi'nin yakınındaki yeşillikler içerisindeki tepede manzaranın keyfini çıkarabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz banklar da var.

Bled Gölü, Slovenya

Şehrin en önemli turistik aktivitelerinden Bled Gölü, büyüklüğü ve huzuru ile ön plana çıkar. Gölün ortasında bir kale bulunur. Bu kaleye turlarla gitmek mümkündür. Gitmeseniz dahi gölün çevresinde güzel vakit geçirebileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Avrupa'daki en güzel yerleri ve bilgileri keşfederek seyahatinizi zenginleştirmeye devam edin!

Tatilinizde Manzaranın Önemi

Kaçırılmayacak manzaraları zamanın en hızlı anlarında yakalamak ya da daha oturaklı bir seyahat yapmak sizin elinizde. Ayrıntılar, ayrıcalıklar ve güncel seyahat rehberleri ile şehirlerin en güzel yerlerini keşfedebilirsiniz. Şahitlik edeceğiniz manzaralar ufkunuzun açılmasını, stresten uzaklaşmayı ve doğayla baş başa kalmanızı sağlar. Yoğun iş hayatından uzak, şehir gürültüsünden uzak ve sessiz bir güzellikle kendinizi dinlendirmek için seyahatiniz esnasında manzaralara vakit ayırın!

İyi Bir Seyahatin İpuçları

Seyahat edeceğiniz şehirleri daha sonra hatırlamak adına kısa notlar alın. Fotoğrafı zaten bol bol çekeceğinizi biliyoruz, ancak şarj ve hafıza sorunlarıyla karşılaşmamanız adına tekrar hatırlatma yapmak isteriz. Deneyimlerinizi bir blogda paylaşmak isteyebilirsiniz. Farklı konseptlerde anılarınızı aktarıp çektiğiniz görselleri binlerce kişiyle paylaşabilirsiniz. Daha iyi bir seyahat deneyimi için gitmeden bir ay önce detaylı bir plan yapıp, karşılaşacağınız olumsuz durumları düşünmenizi tavsiye ederiz.

Editör: Pusula Gazetesi