Sezgin Örmeci, yeni av sezonu için avcılara uyarılarda bulundu. Örmeci, avcılık belgesi ve 2013-2014 av dönemine ait avlanma pulları olan avcıların, ruhsatlı silahlarıyla avlanmaları gerektiğini söyledi. Örmeci, avlanma süreleri, limitleri, yasaklanan sahalar ve avlanma günleriyle ilgili belirlenen kurallara uymaları konusunda avcıları uyararak, şöyle dedi:

"Tüm insanlığın ortak mirası olan yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu kaynakların sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere aktarılması kurumumuzun hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Yaban hayatının korunmasında ve bu kaynakların gelecek nesillere taşınmasında avcılarımıza da büyük mesuliyetler düşmektedir. Bilinçli avcılarımızın kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranacaklarını biliyoruz. Bunun dışında kuralsız avlanan, avcılık etiğine uygun olmadan avlanan kişilere yönelik olarak her türlü tedbirler alınmıştır."

Örmeci, avcı belgesi almak isteyen avcılara yönelik talepler doğrultusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliğinde avcı eğitim kursları düzenlendiğini, yeterli sayı olması durumunda avcılık eğitimi kurslarını köylerde de açacaklarını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi