Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, merkezde 19 mahallede Askıda Ekmek Kampanyasının bugün başladığını açıkladı.

19 ayrı mahallede 19 Bakkal esnafı aracılığı fırınların katkısı, hayırsever vatandaşların desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşları askıda ekmekle buluşturacaklarını belirten MHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay, "Askıda ekmeğin siyasete malzeme edilecek bir durumu yok. Askıda ekmeği siyasete malzeme eden fakirin ekmeğine zehir sürmüş olur" dedi.

Süleyman Erbay, yaptığı açıklamada şöyle konuştu;
"Hayırsever vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek amaçlı askıda ekmek kampanyası düzenledik. bugün başladık 19 mahalleye, 19 bakkalımıza hergün 10'ar tane ekmek gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle bu kampanyayı dahada genişletmeyi planlıyoruz. Bu konuda bazı yerel siyasi temsilcilerimizden tepkiler kulağımıza geldi. Askıda ekmek kesinlikle siyasete karıştırılacak malzeme değildir. Kesinlikle siyasi bir anacı yoktur. Askıda ekmeğe siyaset karıştırmak, vatandaşın ekmeğine zehir sürmektir. Özellikle konuyu siyasete karıştırmayalım. Askıda ekmeğe siyaset karıştıranlar, askıda ekmeğe siyaset karıştıranlar, askıda vekil pazarının müdavimleridir. Bu manada kesinlikle, bu işin içinde siyaset yoktur. Siyaset karıştırmayalım.
Bu projeye, vatandaş desteği sağladığımız sürece devam edeceğiz. Hedefimiz pandemi boyunca devam ettirmek. Sistem vakalara ulaştırdığımız günlük 10 ekmekle başladığımız bu sayı, 19 mahallede vakalarımızın fırınlarıyla iletişim kurduk. Hangi fırından ekmek alıyorlarsa, o fırına ya da bakkalımıza hergün aldığından 10 ekmek ilave gönderilecek. Bakkal ve mahalle esnafı, mahallerinin fakirini ve yoksulunu daha iyi tanıyan ve onlarla daha iyi iletişim kuran insanlar. Bakkallarımız bu ekmekleri fakir, fukaraya iletecekler. Veren alanı, alan vereni görmeyecek.
Türkiye'de ekonomik kriz olduğu için mi böyle bir çalışma başlattınız?
Bu tamamen siyasi gündem ile ilgili bir konu değil. Ancak her konuda toplumsal bir refleks vardır. Eğer bir ihtiyaç varsa bir zaruriyet oluştuysa toplum buna bir tepki gösterir. Biz de toplumsal refleks olarak, yardımlaşma ve dayanışma geleneğimiz olan askıda ekmek kampanyamızı hayata geçirdik."