Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından Aşık Veysel'in 44'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle hazırlanan konser, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konsere; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Cumhuriyet Savcısı Sultan Çavundurluoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Memur-Sen İlçe Temsilcisi Kenan Tunç, Emlakçılar Derneği Başkanı Erol Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlgi büyük olunca, birçok vatandaş konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.

Konser başlamadan önce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, okul arkadaşı olan Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk'e çiçek takdim etti.

TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği eski Müdürü Şef Ertuğrul Karabulut yönetimdeki Topluluk, Aşık Veysel'in eserlerinin de yer aldığı birbirinden seçkin 21 türküyü solo ve koro olarak seslendirdi.

TRT Türk Halk Müziği Topluluğu Başkanı Ayşen Köktürk, konserin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Aşıklık geleneği, halk ozanları çalıp söyleme, sanatı halk edebiyatımızda ve kültürümüzde de çok önemli yer bulmaktadır. Aşık Veysel bu geleneğin çok önemli ve son temsilcilerindendir, rahmetle anıyoruz. Onun nezdinde aramızdan ayrılan tüm ozanlarımızı saygı ve sevgi ile anıyoruz, hayatta olanlara da sağlıklar diliyoruz. Aşık Veysel, bütün toplumu kucaklayan bir felsefenin şairi ve halk ozanıydı. 1973 yılında rahmetli olduğu zaman çok üzülmüştüm. Sanki içimizden biri gibiydi. Ve ben bağlamayı ilk çalmaya başladığımda da türkü Aşık Veysel'in 'Sivas Ellerinde Sazım Çalınır' türküsüydü. Bizler Türk Halk Müziği Topluluğu olarak sizlerin takdirleri ve belediyemizin katkılarıyla 16 senedir türkülere hizmet veriyor, onları tanıtmaya, yaşatmaya, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana yüzlerce türküye can verdik. Siz olmasanız kendi kendimize çalıp söylemekten ne kadar mutlu olabiliriz. İyi ki varsınız. TRT'de iki defa konser vermiştik. Biz TRT'de Türk Halk Müziği amatör korolar olarak konser veren ilk topluluğuz. Tabi bunlar sizlerin takdiri ile oluyor. Başta Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Belediye personeli, Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğü'ne, hocamıza, çelenk ve çiçek gönderen sevgili dostlarımıza, basın temsilcilerimize, sahnemizi bu zamana kadar karşılıksız dekor eden Menekşe Çiçek Evi'ne de şükranlarımızı sunuyoruz. Sevgili Çaycumalılar, yıllardan beri bizi bağrınıza basıyorsunuz, türkülerimize eşlik ediyorsunuz hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Şef Ertuğrul Karabulut ise, konserlere büyük ilgi gösteren Çaycumalılara teşekkür ederek, "Aşık Veysel, o kadar özel bir insan ki, insanın kısacık ömrünü çok güzel bir şekilde 'uzun ince bir yolda yürüme' gibi büyük bir sözle anlatmış" dedi.

Şef Karabulut'a teşekkür ederek, çiçek takdim eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Topluluk Başkanı Ayşen Köktürk ve tüm koro elemanlarını da kutladı.

Editör: Pusula Gazetesi