Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, beraberinde Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Devrek Muhtarlar Derneği Başkanı Muhterem Benli, Ereğli Muhtarlar Derneği Şükrü Kılıç, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, Gökçebey Muhtarlar Derneği Şerafettin Akdemir ile beraber Çaycuma'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

KANTARCI: "EN DEMOKRAT OLAN MUHTAR SEÇİMİDİR"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, muhtarların ziyaretinde çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Seçimle gelen birçok makam var. En demokrat olan muhtar seçimidir. Muhtarın kimseden izin alıp, ön seçin ya da delegesi yok. Onun için muhtarların kimseye borcu yok. Muhtarlarımızın bunun gereğini yapsınlar. Tabi ki iktidarla iyi geçinecek ama iktidarın adamı gibi olmamalarını arzu ederim. Büyükşehir gündemi hakkındaki fikirlerini de muhtarlarımızın açıklamalarını bekliyorum. Büyük şehir modeli Türkiye'nin her yerine aynı şekilde uygulanırsa yanlış olur. Köylerin köy olarak kalması, köy hayatının devam etmesi lazım" diye konuştu.

Nas da, hey ay bir ilçeyi ziyaret ettiklerini belirterek, "Birbirimizle kaynaşma ve dostlarımızla buluşmak amacıyla bir araya geliyoruz. Bu anlamda bizleri kabul ettiğiniz çok teşekkür ediyoruz "dedi.

Nas, Kantarcı'ya madenci heykeli hediye etti. Ziyarette, Belediye Başkanvekili Cengiz Gökce de bulundu.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'yi de makamında ziyaret eden muhtarlar, Keçeli ile tanışarak başarılar diledi.

KEÇELİ: "DERNEK BAŞKANLARI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR"

Muhtarların devletle vatandaş arasında köprü olduğunu belirten Kaymakam Keçeli, "Devlet bir yerde hizmet yapmak istiyorsa, muhtarın mutlaka içinde olması gerekiyor. Muhtarlarımızı ne kadar işin içine çekersek bizim yaptığımız işte o kadar başarılı olur. Başkanların konumu daha da önemli... Muhtarlarımız tek tek kamuya daha kolay ulaşıyorlar ama Çaycuma'da 83 köy muhtarın bana derdini anlatana kadar, başkanımız onların sesi, eli, ayağı oluyor. O yüzden yaptığınız işi önemsiyoruz" dedi.

Son olarak Çaycuma Muhtarlar Derneği'ni ziyaret eden Nas ve bölge muhtarları, Çaycumalı muhtarların sıkıntılarını dinledi.

Her ay ilçelerde toplanarak sorunları görüşeceklerini ifade eden Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, "7 Muhtarlar Derneği Başkanımızla bir araya gelerek sorunlarımızı Bakanlara ileteceğiz. Ziyarete katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarların özelikle köylerin sorunlarını ilgili yerlere aktardığını belirten Nas, "Çaycuma'nın çok değerli bir Kaymakamı var. Olumlu mesajlar aldım. Birlik ve beraberlik demek bütün sorunların aşılması demek. Çaycuma'nın sorunları bizim sorunlarımızdır. Bütünleşmek için fotoğrafı tamamlamak lazım" dedi.

NAS: "UÇMAK İSTİYORUZ"

Zonguldak Havalimanı da ziyaret ederek, Müdür Hasan Özşahin ile görüşen Başkan Nas, iç hat seferleri konusunda yardım istedi. Havalananı kullanmak istediklerini ve bu konuda milletvekillerinden destek istediklerini ifade eden Nas, "Havayolu ile Türkiye'nin her yerine gitmek istiyoruz. Milletvekillerimizden bu konunun üzerinde hasiyetle durmalarını istiyorum. İktidar vekillerinin üçü ile de görüşüp mesaj vereceğiz. Yurt içi seferlerinin mutlaka açılması lazım... THY yurt içi tarifeli seferleri başlasın. Özel firmalar hep kar üzerine kuruluyor. Geçmişte bizimde kefil olduğumuz doluluk oranına bakmadan THY'nin bunu düşünmesi lazım. Bunları beraber çözeceğiz. Başbakan, Ulaştırma Bakanına buradaki durumu anlatmak lazım. Tek tek değil, milletvekillerinin üçünün aynı aynı bu konuda talepte bulunması lazım. Buradan 3 milletvekiline bu konuda rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi