Zonguldak´ta, para karşılığı birlikte olduğu zihinsel engelli kadını hamile bırakan kişi ile kızına fuhuş yaptırdığı iddia edilen annenin 10-18 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, engelli kadınla para karşılığı birlikte olarak ´´nitelikli cinsel saldırı´´ suçu işlediği iddiasıyla yargılanan Niyazi D. ve suça iştirak ettiği öne sürülen anne Ayşe K. ile avukatı hazır bulundu.
İddia makamı, esas hakkındaki mütalaasında, tutuksuz sanık Ayşe K.´nın suç tarihi ve öncesinde fuhuş yaptığını, zeka geriliği bulunduğu Adli Tıp Kurumu raporlarıyla belirlenen kızı Hatice K´yı da (25) bu pazarlığına dahil ettiği öne sürüldü.
Sanık Niyazi D.´nin (54), Ayşe K.ile kızıyla birçok kez para karşılığı birlikte olduğu belirtilen mütalaada, ´´Niyazi D.´nin savunmasına göre, ilişki sonucunda mağdur Hatice K. 2006´da doğum yapmış, 2007´de Adli Tıp Kurumu raporunda çocuğun babasının Niyazi D.nin olduğu belirlenmiştir. Anne Ayşe K. ve Niyazi D.nin, mağdurun zeka geriliğine sahip olduğunu bilmemelerine imkan yoktur. Sanıkların ilgili kanun maddelerince 10-18 yıl hapisle cezalandırılması kamu adına talep olunur´´denildi.
Sanık Ayşe K.´nın avukatı ise mütalaayı kabul etmediklerini bildirerek, savunma için ek süre istedi.
Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

-SANIKLARIN SAVUNMALARI-

Mahkeme tutanaklarından alınan bilgiye göre, sanık Niyazi D., savunmalarında en son 2006´nın Mayıs ve Haziran aylarında taraflarla para karşılığı birlikte olduğunu öne sürdü.
Anne AYşe K. ile aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu, eşinin de durumu bildiğini iddia eden Niyazi D., ´´Ben, Hatice K´nın doğum yaptığı ve yuvaya verilen çocuğumu almak istiyorum. Bunun için mahkemeye başvurdum. Ancak, talebim reddedildi´´ dedi.
Sanık Ayşe K.ise kızının herhangi bir rahatsızlığının olmadığını, Niyazi D.´nin ise tanımadığını öne sürdü. Ayşe K, ´´Kızımın zeka geriliği olduğunu bilmiyordum. Doktora götürene kadar hamile olduğundan da habersizdim. 4 çocuğumu haram yedirmeden büyüttüm. Vefat eden eşimden dolayı bağlanan maaşla geçimimi sağlıyorum´´diye kendini savundu.
Editör: Pusula Gazetesi