Mahalle sakinleri adına açıklama yaptığını bildirine Sare Yaşar, ruhsatsız, izinsiz ve yönetmeliklere aykırı yapılan asfalt işleme tesisiyle ilgili yargı sürecinin sonuçlandığını söyledi.
Mahalle halkının büyük mücadele vererek direndiğini ve hukukun üstünlüğüne olan inançlarının da bir kez daha kanıtlandığını anlatan Yaşar, şunları söyledi:
´´Hukuk bir kez daha doğrunun yanında yer aldı ve tesisin çalışmasının yürütmesini durdurma kararını verdi. Kutlu olsun başardık, kazandık. Demek ki beraber olunca ve yasalara saygılı davranıp hakkımızı hukuki zeminde arayınca kazanılıyormuş. Yetkililer, defalarca tesisin yıl sonunda kalkacağını söylemelerine rağmen mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişler, tesis kapatılmamalı diye itirazlarını dile getirmişlerdir. Mahkeme itirazlarını da reddederek bir kez daha bu ülkede mahkemeler ve yargıçlar da var demiştir. Madem asfalt işleme tesisi kaldırılacaktı da neden kaldırma kararına itiraz ettiler anlayamıyoruz. Ama bizler inandık ve tek yürek olduk, altından kalkamayacağımızı sandılar ve yanıldılar. Şimdi yetkililerden yargıya saygı gösterip mahkeme karalarını 15 Aralık tarihi itibariyle uygulamalarını bekliyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi