AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı, Alaplı Liman Projesi´nin milletvekillerinden destek gördüğünü bildirdi.
İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Alaplı Liman İşletmeciliği, Gümrükleme, Denizcilik, Turizm, İnşaat, Sanayi ve Ticaret A.Ş´yi (ALPORT) A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti İl Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk´ün Ankara´da görüşmelerde bulunduğu belirtildi.
Heyetin, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen ile görüştüğü, liman projesi dosyasının sunularak destek istendiği anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
´´Alaplı´da girişimciler TSO başkanlığının öncülüğünde kurulan ALPORT, 150 milyon dolara mal olacak 5 milyon kapasiteli liman projesini hazırladı. Projenin gerçekleşmesi için yerli yatırımcılar öncelikli olarak çok ortaklı konsorsiyum oluşturularak liman yapımına girişilmesi çalışmaları sürdürülüyor. Toptan, heyetin sunduğu projenin ilçenin geleceğini oluşturacağını vurguladı, ´Alaplı´nın lojistik merkez olma sürecini hızlandıracak projeyi destekliyoruz. İnşallah projenin temelini Başbakanımıza nasip olur´ dedi.´´
Editör: Pusula Gazetesi