Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen Birlik ve Beraberlik toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, ilçede yaşanan ekonomik sıkıntıların ERDEMİR´in özelleştirme sonrası politikalarından kaynaklandığını söyledi.

ERDEMİR´in dışarıdaki sac tüccarlarına imtiyazlar tanırken, Ereğli´dekileri bitirme noktasına geldiğini ifade eden Genç, sorunların birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceğini dile getirdi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yaklaşık bir aydır sivil toplum örgütleri gezilerek Ereğli´nin sorunlarının çözümü için ortak bir toplantı düzenlenme kararı alınmıştı. TSO yönetimi tarafından organize edilen "Birlik ve beraberlik" toplantısı TSO Konferans Salonu´nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Ereğli´nin birçok sorunundan bahsederek, amaçlarının bu sorunları birlik ve beraberlik içerisinde yetkili mercilere iletmek olduğunu söyledi. Ereğli´de krize dayalı icra dairelerindeki dosya sayısının 40 bine yaklaştığını belirten Genç şunları söyledi:

"Hepinizin bildiği gibi dünyada ve ülkemizde meydana gelen küresel ekonomik kriz, ilçemizde ağır bir şekilde hissedilmiş ve tahribatı büyük olmuştur. Ülkemiz bugüne kadar pek çok krizle karşılaşmıştır. Ancak; Ereğli´ye verdiği hasar bu seferki kadar olmamıştır. Hepimiz burada yaşıyoruz, sorunlarımız ortaktır ve sorunlara çözüm aramak, fikir üretmek, çare bulmak, yaşadığımız şehrin bugünü ve geleceği için hepimizin üzerine düşen önemli bir görevdir. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, ilçemizdeki ekonomik sıkıntının nedenlerini ve çözümlerini ana maddeler halinde tespit etmeye çalıştık. Tespit ettiğimiz sorunları sizlerle beraber vereceğiniz destekle beraber çözmek istiyoruz. ERDEMİR´in özelleşmesi sürecinden sonra Ereğli´ye yüzünün dönük olmayışı, bakış açısının değişmiş olmasındandır. Geçen yıl yapılan ERDEMİR çalışanlarının maaşlarındaki yüzde 35 oranındaki indirimin ve geri ödenip ödenmemesi konusundaki tedirginliğin devam etmesi. ERDEMİR´in uygulamış olduğu yanlı ve yanlış satış politikaları nedeniyle 500 civarında faaliyet gösteren sac tüccarlarını bitirmiş, birçoğu iflas etmiş, ayakta durmaya çalışanları da yok etme noktasına getirmiştir. Şehir dışında kurulu bulanan ve ERDEMİR tarafından imtiyaz tanınan firmalara müşteri olma zorundan bırakılmışlardır. İlçemiz ekonomisi için lokomotif sektör olan sac ticareti ve buna bağlı olan nakliyeci ve sanayicilerin sorunları hat safhadadır."

Editör: Pusula Gazetesi