CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, partilerinin ´Tam Gün Yasa Tasarısı´na itirazları olduğunu bildirdi.
Koçal, yazılı açıklamasında, ilke olarak CHP´nin tam gün uygulamasına karşı olmadığını, ancak bazı çekinceler taşıdıklarını belirtti.
Tasarıda hekimlerin emekliliklerine kısmen yansıyacak aylık primlerinin tümünün yine hekimlere ödetildiğini ve bunun da anayasaya aykırılık taşıdığını anlatan Koçal, şunları kaydetti:
´´Kısmen de olsa, emekli aylıklarına yansıyacak iyileştirme, hekimlerin emekli ikramiyesine yansımayacak. Üniversite hocalarının performans ağırlıklı çalışma sürecinin içine sokulması eğitimi engelleyecektir. Getirilen düzenleme, üniversitelerin arzu etseler dahi bilimsel araştırmalara kendi kaynaklarının en fazla yüzde 5´ini ayırabilmelerine olanak sağlıyor. Bu bilime karşı duruştur. Tam güne geçmede daha esnek bir sürenin olması gerektiği kanısındayız. Tıbbi hatalara karşı sigorta sistemi kapsamına sadece hekimler değil, hemşire, anestezi teknisyeni, laborant gibi tedaviyi tümleyen tüm mesleklerin alınması gerekir. Kurum hekimlerinin bu bağlamda mağduriyetleri giderilememiştir. Radyasyona tabi çalışan personelin çalışma saatleri artırılmaktadır.´´
Editör: Pusula Gazetesi