Zonguldak&[#]8217;ın modern ve güzel bir öğretmenevine sahip olduğunu belirten Girgin, binanın hizmete açılabilmesi için iç donatım malzemelerinin alınması gerektiğini bunun için de para beklediklerini söyledi.
Girgin, sorumuz üzerine verdiği yanıtta; "Geçtiğimiz yıl başlatılan ve hızla çalışmaları süren Öğretmenevi inşaatıyla ilgili olarak çevre düzenlemesi bitmek üzere. Esas sıkıntımız iç donatımıyla ilgili. Bakanlıktan para talep ettik. O geldiğinde ihalesini yapıp iç donatımını yaptıracağız. Bunun için süre vermek şu an için zor. Çünkü para 2010 yılı bütçesinden çıkacağı için geldiği zaman biran önce yapılacak. Bakanlıktan ödenek bu yıl içersinde serbest bırakıldığı anda oranın parası gelip, ihalesini yapacağız. Sonrada açılış törenini gerçekleştireceğiz" dedi.


İstanbul Fuarı´na Ereğli ve Çaycuma katılacak
Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu´nda´da 23- 24 Ocak´ta başlayacak olan sergiye Zonguldak´ın da katılacağını belirterek; "81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Halk Eğitim Merkezleri tarafından yapılan çalışmaların sergileneceği bir sergi açılışı olacak. İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu´nda gerçekleştirilecek bu sergiye Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan´da katılacak. Bu fuara ilimizi temsilen Ereğli ve Çaycuma Halk Eğitim Merkezleri katılacak. Orada stant açacaklar.
İlimizin tanıtımıyla ilgili Kültür Müdürümüzden katalog ve madenci heykeli getireceğiz. Devrek bastonunun yapılışıyla ilgili sunum yapacağız. İlimizin turistik ve güzel yerleriyle ilgili güzel bir CD hazırladık ve orada sunumunu yapacağız. Bu fuar 1 hafta sürecek. Arkadaşlarımız ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklar" dedi.


Çocukları karnelerinden dolayı kıyaslamayın
Girgin Cuma günü başlayacak olan sömestr tatili önce velileri de uyararak karnesi düşük gelen öğrencilerin velilerini uyardı. Başarısız ve başarılı öğrencilerin diğer öğrencilerle kıyaslanmaması gerektiğini belirten Girgin, başarı ve başarısızlıkta velilerinde payının olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.
Girgin yaptığı değerlendirmede, "Her veli çocuğunun çok başarılı olmasını ister. Hem kendisine hem ülkesine katkı vermesini ister.
Çocuklar bizim geleceğimiz. Ama şu da var. Herkesin okuyup doktor ve mühendis olması mümkün değil. Ülke bir bütün olarak düşünüldüğünde her türlü meslek sahibi olan çocuklarımız olacak. Çocuklarımızın alacak oldukları karneler zaten kimlik bilgileri ile internetten görünebiliyor.
Ayrıca Cuma günü alınacak olan karneler çocuklarımız için sadece bir uyarıdır. Bu süreç içersinde okulla çocuklarımızın bağlantısı ne kadar onu görecekler. Belki çok başarısız olan çocuklarımız da olabilir. Biz niye bu kadar başarısızsın diye çocuklarını rencide etmemelerini istiyoruz. Özellikle başkasının çocukları veya kardeşleriyle birbirlerini karşılaştırmamalarını istiyoruz. Çünkü her insanın zekası aynı değildir. Aynı bu karneler çocukların olduğu kadar velilerimizin de karnesi. Çocuklarımızı ne kadar takip ettiler? Onu da görecekler. Öğrencilerimiz bu karnelerden ibret almalarını ve velilerimizin de çocuklarını rencide etmemelerini, başarılı olmaları için onlara destek olmalarını istiyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi