24 Ocak&[#]8217;ta yapılacak Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde son haftaya girilirken başkan adayları yoğun bir şekilde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut Başkan Hayri Kandemir&[#]8217;in yanı sıra iki adayın daha yarıştığı seçimler hareketli geçeceğe benziyor. Meslek örgütleri arasında en eski kurumlardan olan ve 2 bine yakın üyesi bulunan Esnaf Odasının iki dönemdir başkanlığını yürüten Hayri Kandemir önde giden adaylardan gözüküyor.


Hafta sonu yapılacak genel kurula büyük katılım beklenirken Başkan Kandemir açıklamalarında ve üye ziyaretlerinde esnafların güveninden emin olduğunu söylerken, genel kurulun esnafa yakışır bir olgunlukta ve demokratik kurallar çerçevesinde geçeceğini, amaçlarının kurumun hizmet politikasını daha da yukarılara çıkartmak olduğunu belirtti.


Seçim hakkında düşüncelerini söyleyen Çaycumalı bazı esnaflar Kandemir&[#]8217;in deneyimlerinden bir dönem daha faydalanmak istediklerini, başkanın herkse aynı ilgi ve samimiyetle görev yaptığını söylediler. Görevi sırasında çeşitli etkinliklerle esnafları bir araya getirmeye çalışan Kandemir&[#]8217;in tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalıştığı biliniyor.



&[#]8220;Dedikodular asılsızdır&[#]8221;

Son günlerde konuşulan aidat borçlarının silineceğine dair dedikodulara da cevap veren Kandemir; &[#]8220;Bu genel kurul öncesi gerek şahsımla ilgili gerekse odamızla ilgili aslı astarı olmayan dedikodu ve söylemlerde bulunulması bizleri üzmektedir. Odamız hiç kimsenin malı olmadığı gibi keyfi olarak ta yönetilemez. Son günlerde aidat borcu olan üyelerimizin aidatlarının silineceğine dair dedikodular ortaya atılmıştır. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Benim ve oda yöneticilerimizin böyle bir keyfiyet için yetkisi yoktur. Biz yasalar neyi uygulamamızı zorunlu kılıyorsa onu uygulamak zorundayız. Üyelerin aidat ödeyip ödememesi ayrı bir konudur, genel kurula katılıp katılmayacakları da ayrı bir konudur. Bu durumu üyelerimizin bilgisine sunar, bu zorunlu açıklamanın yanı sıra tüm üyelerimizi genel kurula bekleriz&[#]8221;dedi.

Editör: Pusula Gazetesi