CHP İl Başkanı Osman Yayla yaklaşan il kongresi ve son günlerdeki gelişmelerle ilgili Pusula´nın sorularını yanıtladı. Yayla, partinin ilçe kongrelerinin tamamlandığını il kongresi sürecine girildiğini belirterek, siyasette önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti. Yayla, il başkanlığı seçimlerine birden fazla adayla gidileceği yönündeki söylentilerle ilgili olarak; ´Çok seslilik güç getirir. Ancak bu güne kadar herhangi bir arkadaşımızın adaylığını net olarak açıkladığını duymadım Çok aday olunursa da saygıyla karşılar, beraber seçimlere gireriz ve kazanan arkadaşımızla da kol kola girer salondan öyle çıkarız" dedi.

Karanlık bir tünelden geçiyoruz
Türkiye´nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Yayla artan işsizlik rakamlarının engellenemediğini ve tehlike sinyallerinin büyüdüğünü belirterek şunları söyledi:"Yargısıyla, eğitimiyle, ekonomisiyle, dış ve iç siyasetiyle, içinde bulunduğu ve bulundurulmak istendiği durumlar ile 2010 yılının hemen başında huzursuz eden bazı nedenlerle var. Öncelikle ekonomiden bahsetmemiz lazım. Çünkü varlığı ve nefes alması karnının doymasına bağlıdır. Yüzde 6,5´luk bir enflasyon rakamı açıklandı. Hastanelere merhaba demek 8 TL´den başlıyor. Vatandaşlarımız bunu yeni yeni fark etmeye başladı. Türkiye´de 14-24 arası açıklanan işsizlik oranı yüzde 24, bu resmi rakamlardır. Gerçek rakamlar yüzde 40-50´yi aşıyor."

´Orgeneraller bile sabaha karşı toplandı´
TEKEL işçilerine verdikleri mücadeleden dolayı kutladığını belirten Yayla, Ak Parti´nin ülke genelinde artan demokratik tepkilerden dersler çıkarması gerektiğini söyledi. Yayla son dönemde yaşananların ülkedeki huzursuzluğu iyice arttırdığını belirterek; "Bizlerde elimizden geldiğince bu yasal zemindeki hak arayışı girişimlerini destekliyoruz. Bugüne kadar ülke insanları yıldırıldı ve sindirildi. Bunun aksini kimse söyleyemez. Ak Parti´nin en başarılı olduğu yön vatandaşı sindirme, yıldırma, ürkütme ve korkutma. Zaten şimdiye kadar da sesin çıkmamasının ana sebeplerinden bir tanesi de budur. Vatandaşlarımız şunu gördü, ´Orgeneraller bile sabaha karşı toplanarak belli yerlere götürülüyorsa, vay benim halim ne olacak ve ben ne yapabilirim?´ demiştir. İşte vatandaşlarımız polis gücüyle, çeşitli ithamlarla sindirildi, küstürüldü, demokrasiden ve demokrasi anlayışından uzaklaştırıldı.
Vatandaşlarımızın canına artık tak etti. İşsizlik ve aşsızlıkla ölümün denk tutulduğu bir ortama gelmişiz. Hak arama mücadelesi TEKEL işçileriyle başlamış, yarın sağlık çalışanlarıyla birlikte demokratik kitle örgütlerinin eylemleri peyderpey sokağa inecektir. Benim gönlüm siyasi iktidarın bu gerçekleri biran önce görmesinden yanadır" şeklinde konuştu
Editör: Pusula Gazetesi