Ak Parti Bartın Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ve İl Yönetiminde görev yapan bayan yönetim kurulu üyeleri Ankara&8217;da eğitim toplantısına katıldı. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş Başkanlığı&8217;nda toplantıda hazır bulunan kadın kolları üyeleri ve parti yöneticisi kadınlar, eğitim toplantılarında, teşkilat, iletişim, ekonomi, sosyal politikalar ve Ak Parti icraatlarının yer aldığı sunumları takip etti. Nurzen Çağdaş, eğitim toplantısında, Bartın&8217;da yüzde 46,5 olan oy oranlarını yüzde 60&8217;a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.



Açılışı Başbakan Erdoğan yaptı



Ak Parti Genel Merkezinde Kadın Kolları AR-GE Başkanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Cuma, Cumartesi ve Pazar günü üç gün süren eğitim toplantılarının açılışını Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Ak Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş, Ankara&8217;dan döndükten sonra yaptığı değerlendirmede, açılışta bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan&8217;ın muhalefetin erken seçim tartışmalarına ve demokratik açılım konusuna değindiğini söyledi.



Nurzen Çağdaş bilgi verdi



Çağdaş dün yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&8217;ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal´ın &8220;Ak Parti´nin oyları yüzde 20´lere düştü&8221; iddiasına ve MHP lideri Devlet Bahçeli´nin erken seçim isteklerine cevap vererek; &8220;Milletimizin verdiği yetkiyi, emaneti sonuna kadar taşıyacağız. Altını çizerek ifade ediyorum, kimse seçim rüyası görmesin. Biz, alışılmış liderlerden değiliz. Kusura bakmasınlar bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir&8221; dediğini ifade etti.



Yenilen pehlivan güreşe doymaz



Çağdaş, Başbakan Erdoğan&8217;ın 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerden de AK Parti´nin birinci parti olarak çıktığını, MHP ile CHP´nin toplam oy oranının ise AK Parti´nin oy oranına denk geldiğini söylediğini de anlatarak, &8220;Şimdi birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki?&8221; ifadesini kullandığını belirtti. Çağdaş, Başbakan Erdoğan&8217;ın &8220;Bunların ülkenin derdi, ülkenin kaynaklarının güçlenmesi diye bir dertleri yok. Bunlar, ´ne yapalım da ülke karışsın´ diyorlar. Mesele bu&8221; diye konuştuğunu söyledi.



Amacımız annelerin gözyaşlarını dindirmek



Çağdaş, Başbakan Erdoğan&8217;ın kadın kolları üyelerine demokratik açılımın terörü bitirmek için yapıldığını söylediğini, bu konuda kendilerinden her bir anne adayına, her bir kadına, her bir aileye ulaşmalarını istediğini de ifade etti. Çağdaş, &8220;Sayın Başbakanımız bize, ulaştığınız anne adayları, kadınlar ve aileler kendilerini başka annelerin yerine koysunlar. Kendilerini o ağıtları yakan, o acıları taşıyan annelerin yerine koysunlar. Onlara ne kadar samimi olduğumuzu anlatın. Onlara, amacımızın annelerin gözyaşlarını dindirmek olduğunu anlatın dedi&8221; şeklinde konuştu. Çağdaş, &8220;Ak Parti Kadın Kollarının düzenlediği eğitim toplantıları her hafta gruplar halinde gerçekleştiriliyor. Bartın&8217;ın da içinde bulunduğu birinci gruptaki illerin eğitimleri üç gün sürdü&8221; dedi.



Bartın&8217;da hedef yüzde 60 oy



Yoğunlaştırılmış eğitim toplantılarının çok verimli geçtiğini belirten Ak Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş &8220;Seçimlere 1,5 yıl gibi bir zaman var. Bu süre içerisinde Kadın Kolları olarak çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ana kademe teşkilatlarımızla, gençlik kollarımızla, ilçe ve belde teşkilatlarımızla ve Milletvekilimizle birlikte hızlı bir tempo içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ak Parti&8217;nin 9 ay önce Bartın genelinde aldığı yüzde 46,5 oy oranını yüzde 60&8217;lara çıkarmak için çalışacağız&8221; dedi.



Milletvekili Tunç yakından ilgilendi



Eğitim toplantısı için Ankara&8217;da bulunan Bartın İl kadın Kolları yürütme kurulu üyeleri ile yakından ilgilenen Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; &8220;Bartın&8217;da kadınlarımızın siyasette aktif olmaları için her türlü desteği vermeye hazırız&8221; dedi. Ak Parti&8217;nin Bartın&8217;da ve Türkiye&8217;de gerçekleştirdiği icraatların hiçbir iktidar dönemiyle kıyaslanamayacak derecede fazla olduğunu belirten Tunç, &8220;Bu millet çok daha fazlasına layıktır. Daha fazlasını yapmak için gece gündüz çalışıyoruz&8221; diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi