Belediye Başkanı Cemal Akın&8217;ın dünkü adresi Şoförler Odası, Yardımseverler Derneği ve Esnaf ve Sanatkârlar Odasıydı. Ziyaretlerde hava kirliliği ile ilgili şikâyetleri de dinleyen Başkan Akın, hava kirliliğinin maddi imkânsızlıklar ve eğitimsizlikten kaynaklandığını söyledi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve odalara yaptığı ziyaretlere Şoförler Odası, Yardımseverler Derneği ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile devam etti. Geçen ay başlattığı ziyaretlerin dünkü ayağında ilk olarak Şoförler Odası&8217;nı ziyaret eden Cemal Akın, Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Başkan Akın, Seçim sürecinde tüm sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiği ifade etti.


İstişareler çok önemlidir


Yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanı seçildikten sonra da ziyaretleri sürdürdüğünü belirten Başkan Akın ziyarette yaptığı konuşmada &8220;Sivil toplum kuruluşları insanların nabzını tutan kurumlardır. Temsil ettiği kesimlere ulaşabilmenin yolu da ziyaretlerdir. Bu ziyaretlerimizde yanlışlarımız ve eksikliklerimiz varsa bunları dinlemek, görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bartın&8217;ı daha güzel, rahat bir konuma ulaştırabilmemiz için bu istişareler çok önemlidir&8221; dedi.


Güzel hizmetler yapılıyor


Başkan Cemal Akın&8217;ın gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür eden Şoförler Odası Başkanı Sinan Amasralı ise &8220;Bartın&8217;a canlılık geldi, güzel hizmetler yapılıyor. Bu hizmetlerin vatandaşa sunulmasında biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız&8221; diye konuştu. Başkan Akın daha sonra Yardımseverler Derneğini ziyaret etti. Akın burada da Dernek Başkanı Jale Genç ve dernek yöneticileri Ayşe Abanalı, Tülin Ulus, Gönül Yılmaz, Nevaz Küçükekşi, Mine Yalçın, Sema Gökbayrak ve Sena Bayrak ile görüşerek sıkıntıları dinledi.


Maddi imkânsızlıktan kaynaklanıyor


Yardımseverler Derneği&8217;nin çalışmaları hakkında Dernek Başkanı Jale Genç&8217;ten bilgiler alan Başkan Akın &8220;Sizlere elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Bartın&8217;da gerçekten yardıma muhtaç insanlarımız var. El birliği ile bu ihtiyaç sahiplerimize ulaşmayı arzu ediyoruz. Dayanışma içerisinde olduğumuzda, tüm meselelerin üstesinden gelebiliriz&8221; şeklinde konuştu. Dernek üyelerinin Bartın ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Akın, özellikle hava kirliliği konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten üyelere, bunun maddi imkânsızlıklar ve cahillikten kaynaklandığını söyledi.


Üzerimize düşen görevi yapıyoruz


Kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi için kente gelen kömürlerin denetim altına alınmasına yönelik kömür depolarının meskûn mahal dışına çıkarıldığını ifade eden Başkan Akın &8220;Kömür depolarını meskûn mahal dışına çıkarttık ancak önümüzdeki kış özellikle daha iyi kontrol ve kalorifer yakan kişilerin eğitilmesini hedefliyoruz. Çevre ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak işlerde üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Maalesef bu hava kirliliği maddi imkânsızlıklar ve cehaletten kaynaklanıyor. Kalitesiz kömür kullanımı hava kirliliği yaratıyor&8221; ifadesini kullandı.


Her zaman desteğe hazırız


Yardımseverler Derneği üyelerinin değişik konulardaki görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Akın daha sonra Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sabri Tutum&8217;u ziyaret ederek Sabri Tutum ile Bartın&8217;daki esnafların durumları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sabri Tutum da Başkan Akın&8217;a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Bartın için yapılacak her hizmette kendilerinin gece gündüz demeden desteğe hazır olduğunu ifade etti.


Editör: Pusula Gazetesi