Her ayın ilk beş günü yapılan İl Genel Meclis Toplantısı&[#]8217;nın dün son oturumu yapılmasının ardından CHP&[#]8217;li İl genel Meclis Üyeleri, dün CHP İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın da katılımıyla parti binasında aylık değerlendirme toplantısı yaptılar.


İl Genel Meclisi bazında Zonguldak&[#]8217;a ne tür hizmet yapımı kararı alındığı ile ilgili halkı bilgilendirmek istediğini belirten İl Başkanı Yayla, Zonguldak&[#]8217;a yapılan yararlı yatırımların her zaman arkasında olduğunu söyledi.


Zonguldak&[#]8217;ın 2009 yılını çok kötü geçirdiğini ve 2010 yılının hayırlara vesile olmasının dileyen Yayla; &[#]8220;2009 yılı gibi bir yıl bir daha yaşamak istemiyoruz. Huzura kavuşmamız için akıllı olup proje üretmemiz lazım. 2010 yılının başındayız. Bölgemize yapılacak yatırımlar geleceğe dönük olmalı. Bu gün ayın ilk haftası olmasına rağmen partimize bir hafta içinde 100 kişi iş için bize geldi. Türkiye&[#]8217;nin ve Zonguldak&[#]8217;ın ana sorunu işsizlik bunun çözüme kavuşması içinse istihdam ve yatırımların gelişmesi. İktidar bu konuda önlem almıyor. Tersaneler ve kömür işletmeleri kangren olmuş vaziyette. Alaplı&[#]8217;da kurulmasını beklediğimiz tersaneler istihdama belki bir nebze merhem olacak ama hazır tersaneleri koruyamıyor. Kömür üretimi bitmiş durumda. Demir çelik durma noktasında. CHP halka hizmet için var. Ama son zamanlarda yapmış olduğumuz araştırmalar farklı yönlere çekilmek isteniyor. Bazı kesimler bizim Çanakçılar Grubu&[#]8217;nun yatırımlarını çekemediğimizi belirtiyor. Basın organları da konuyu çarpıtıyor. Hiçbir zaman bizim olmayan bir olayı konuştuğumuz duydunuz mu? Biz boşuna konuşmayız. İktidar İl Başkanı Hamdi Uçar, vermiş olduğu bir demecinde beni yaraladı. İktidar sadece CHP&[#]8217;ye zarar vermenin yollarını arıyor. Bizim görevimiz Devletin malına sahip çıkmaktır. İl Genel Meclisi&[#]8217;nde CHP Meclis Üyelerimizin verdiği bir önerge var. Bu önerge 2 komisyon tarafından incelenmek üzere oybirliği ile kabul edilmiş. İktidar partinin il başkanı il genel meclisinin doğal başkanıdır. Kendi grubunun kararını basında irdelemesi doğru değil. Olayları çarpıtmak bize yakışmaz&[#]8221; dedi.


İl Genel Meclis Üyesi Turhan Oral da, meclisin Ocak ayı değerlendirmesini yaptı.


Mecliste gündem dışı Enver Haydar Güneş&[#]8217;in okuduğu önergenin çok eleştirildiğini dile getiren Oral, bununla ilgili çıkan haberleri yorum şeklinde olduğunu ve bunun yanlış olduğunu söyledi.


Meclise sunmuş olduğu önerge hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi Enver Haydar Güneş; &[#]8220;İl Genel Meclisi&[#]8217;nde Devrek&[#]8217;e bağlı Çaydeğirmeni Beldesi&[#]8217;nde yer alan Devrek Irmağı&[#]8217;nda alınan kum ve çakılın yasal çerçevede alınıp alınmadığını sorduk. Ancak bizim Çanakçılar firmasının yatırımlarını engellediğimiz söylendi. Biz Çanakçılar&[#]8217;ı suçlamadık. Biz yatırımlara karşı değiliz ve Çanakçıların yatırımına da karşı değiliz. Burada art niyet yok. Her kes bizi art niyetli olarak suçladı. Biz art niyetli değiliz. Hatta Gökçebey&[#]8217;de yaşanan sel felaketinde harabe olan büromun mobilyalarını bile Çanakçılar&[#]8217;dan aldım. Bundan dolayı da rahatsızlığımız yok&[#]8221; dedi.


İl Genel Meclis Üyeleri Bekir Kayaaltı ile Umut Başoğlu, CHP&[#]8217;li meclis üyelerinin vermiş olduğu önergede yatırıma engel olmak adına art niyetli olmadıklarını belirterek olayların çarpıtılmasına üzüldüklerini söylediler.

Editör: Pusula Gazetesi