Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediyesi tarafından Elvanpazarcık beldesi Cumhuriyet Mahallesi Kiraz mevkisinde yaptırılan çöp aktarma istasyonunda incelemede bulundu.
Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin 11 Ocakta faaliyete geçeceğini söyledi.
Tesisin, Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği´nin (ZONÇEP) yaptırdığı tesislerden daha iyi olduğunu anlatan Ata, şöyle dedi:
´´Diğer istasyonlarında bunun benzeri olması için çalışacağız. İnşallah burası sorunsuz ve arızalanmadan verimli olarak çalışır. Tesis, ZONÇEP tarafından yapılacak aktarma istasyonları içinde emsal teşkil edecektir. Yapımını Zonguldak Belediyesi kendi üstlendi. Fakat, ZONÇEP´e olan borçlarından mahsup edeceğiz. Çöp aktarma tesislerinin sayısını arttırırsak bölgemizdeki aktarma istasyonlarıyla ilgili sorunu da çözmüş oluruz.´´
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de tesise arsa bulmakta zorlandıklarını, istasyon için yaklaşık 200 bin lira harcadıklarını kaydetti.
Tesisin incelenmesine ZONÇEP üyesi Devrek İlçe Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Alaplı İlçesi Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi