Zonguldak´ın Alaplı ilçesi belediyesinin yeni aldığı kazıcı ve yükleyici iş makinesi düzenlenen törenle belediyenin araç parkına dahil oldu. Alaplı Cumhuriyet Alanı´nda düzenlenen törene, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ihtiyaçtan dolayı alınan iş makinesinin, kendini 1-1,5 yılda amorti edeceğini söyledi. Belediyenin işçilere şu anda 25 Aralık´ta ödenmesi gereken bir maaşlık borçları olduğunu belirten Çimenoğlu, işçilerin haklarını ödeyeceklerini kaydetti. Çimenoğlu, &[#]8220;Göreve geldiğimizden bu yana sizlerin, meclis üyesi arkadaşlarımızın ve belediye çalışanlarımızın desteğiyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu makine bize gerçekten çok lazımdı. Belediyemizde bu makineden bir tane var, o makine de arızalı. Bu makinenin de arızasını gidermeye çalışıyoruz, bugün çalıştırdık ama bir şifre problemi var. Bu makineyi da çalıştırıp, iş makinesi parkımıza kazandıracağız. Kaldı ki, bu makineye çalışmaya başladığında bile tek makine Alaplı´ya yetmiyor. İki makine gerekliydi. Biz bir de ´Su ve Kanalizasyon İdaresi´ kurduk. Makinelerimizden bir tanesi Su ve Kanalizasyon İdaresi´nde. Elimizde başka makine yoktu. Daha önce piyasadan kiralanıyordu. Piyasadan kiralamaya karşı değiliz. Biz de gerektiğinde piyasadan makine kiralaması yapacağız. Örneğin, greyder lazım olacak, tabii ki, greyderi kiralayacağız. Fakat bu makine; günde 8 saat, haftada 7 gün çalışacak olan bir makine. Onun için; piyasadan kiralanan makineye vereceğimiz 1-1,5 yıllık kira karşılığında bu makineyi edinmiş oluyoruz. Bizden önceki dönemde yapılan anlaşma gereği; Der-Gaz´dan bozduğu yolların parası talep edilmiş, ´Belediye olarak biz yolları kendimiz yaparız´ denmiş, böyle bir anlaşma yapılmış. Biz de onu devam ettirdik, ´Biz yolları kendimiz tamir ederiz´ dedik, Der-Gaz´dan 136 bin lirayı tahsil ettik. Bu 136 bin liranın 127 bin lirasını Devlet Malzeme Ofisi´ne vererek, peşin para ile bu makineyi aldık&[#]8221; dedi.
2010 yılı içerisinde 1 milyon 400 bin TL tutarında asfalt yapacaklarını belirten Başkan Çimenoğlu, asfalt firmasıyla görüştüklerini kaydetti. Çimenoğlu, &[#]8220;Biz bu makineyle devamlı çalışacağımız için, bizim işimizi devamlı göreceği için kara geçeceğiz. Bazı işçi arkadaşlarımızın, ´Bize borcu varken, gitti neden bu makineyi aldı´ dediği şeklinde spekülasyonlar yapılıyor. Ben bunu bizim işçi arkadaşlarımızın dediğine inanmıyorum. Onlar da biliyorlar ki; bu makine çalıştığı sürece, onların maaşlarını daha rahat ödeme imkanı bulacağız. Bizim işçimize şu anda 25 Aralık´ta ödememiz gereken bir maaş borcumuz var. Biz işçilerimize haklarını vereceğiz. Bizim esas sıkıntımız, ilçemizdeki yolların bozukluğudur; asfalt yapılamamış olmasıdır. Bu sene biz; 1 milyon 400 bin lira tutarında asfalt yapacağız. Bu konuyla ilgili olarak asfalt firmasıyla görüştük; bağlantılarımızı yaptık. İller Bankası ile görüştük; daha önce alınmış olan kredi teminatını tazeledik. Dolayısıyla Nisan ya da Mayıs aylarında hava şartları müsaade ettiği an Okçular köyüne giden yol başta olmak üzere, Okullar Caddesi başta olmak üzere, bu sene Alaplı´nın asfalt problemini bitireceğiz. Ana projemiz bu. Her sene bir proje yapacağız. Ama bu seneki ana projemiz asfalt projesi&[#]8221; diye konuştu.


ALAPLI´YA İKİNCİ PAZAR YERİ
Belediye Başkanı Çimenoğlu, Alaplı´ya ikinci bir Pazar yeri kuracaklarını belirterek, teknik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Alaplı´da bu yıl ikinci pazarın kesinlikle kurulacağını kaydeden Çimenoğlu sözlerini şöyle tamamladı: &[#]8220;Fen İşleri Müdürlüğümüzle beraber üç tane proje geliştirdik. Tezgah sayılarımızı ayarlıyoruz. Yerimizi hemen hemen ayarlamak üzereyiz. Büyük bir ihtimalle, Kapalı Spor Salonu ile bizim Alaplı Belediyesi´nin garajının olduğu alana kurmayı düşünüyoruz. Oradan garajı kaldırıp, ikinci bir pazarı oraya açmayı düşünüyoruz. Bu sözü geçtiğimiz yılın sonuna kadar yerine getiremedim, size mahcubuz. Ama bu sene Alaplı´da muhakkak ikinci bir pazaryeri açacağız ve bu sözümüzün de arkasındayız. Kapalı Pazaryeri de yine devam edecek.&[#]8221;
Başkan Çimenoğlu´nun konuşmasının ardından Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, &[#]8220;Hayır duası&[#]8221; okudu. Tören; kurban kesimi ve Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu´nun, iş makinesinin hizmete alım kurdelesini kesmesiyle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi