CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Ereğli İlçe Teşkilatı´nı ziyaret ederek, Başkan Posbıyık´ın açıklamalarına cevap verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve beraberindekiler CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve yönetimi ziyaret etti. Ziyaretlerinin amacının Balcı ve yönetimini tebrik etmek olduğunu belirten Yayla, Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın açıklamalarına da cevap verdi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın kendisi hakkındaki sözlerinin doğru olmadığını belirten Yayla, &[#]8220;Kongrelerden mutlaka CHP kazanıyor. Biz böyle düşünüyoruz ve bu yönde de çaba sarf ediyoruz. Tamamen tüzük ve yönetmeliklere uygun olarak kongrelerimizi yapıyoruz. Hepimizin insanız, dünyada dört dörtlük insan yok. Biz kuluz, ufak tefek hatalarımız olabilir. Bunlarda hoş görüyle karşılanacak. Herkes hata yapabilir. Bizim buraya geliş amacımız; 27´sinde biten kongre ile ilçe örgütümüz belirlendi. Kendi aralarında görev bölümü yaptılar. Ben kendilerini kutlamak ve başarı dileklerimi iletmek için ziyaret ettim. Zonguldak ve Ereğli halkı gerçekten çok bilinçli son derece sağduyulu, olayları iyi değerlendiren bir halk, kim haklıdır, kim haksızdır bunu değerli vatandaşlarımız, partililerimiz çok iyi tahlil edebiliyor. Bunu biz gözlemliyoruz. Burada haklı haksız meselesi de değil. Biz onun üzerinde de durmuyoruz. Şahıs isimleri zikrediliyor, bunlar hiç hoş değil. Hepimizin insanız, hepimizin toplumda bir yeri var. Herkes belli bir yaşa gelmiş. Bil hassa yaşlı insanların gençlere örnek olması lazım. Hal ve hareketleriyle, tutumlarıyla, davranışlarıyla biz öyle düşünüyoruz. Doğruda düşündüğümüzü zannediyorum. Bizim belli yaşlı kesim topluma örnek olacağına bu şekilde cümleler sarf etmesi hiç hoş değil, yakışık almıyor. Halil Bey bizim partimizin belediye başkanı. Biz Ereğli´deki seçimin onurunu yaşıyoruz. Bizim kimseyle bir kavgamız yok. Böyle bir mücadele içerisinde de değiliz. Söyleniyor cevap bile veremiyoruz, vermiyoruz. Şurada bir kesinlik var. Belediye başkanımız bir yanlışa girdi, ben onun oradan döneceğine inanıyorum. Halil Bey akıllı bir belediye başkanı. Bizim belediye başkanımız biz ne diyebilir ki. Ama bir an öncede bu yanlıştan dönmesi lazım. Dönmezse ne olur? Halkın vicdanı doğruyu eğriyi ayıracaktır. Bizim tek başvuracağımız makam merci bu vicdanlardır diye düşünüyorum. Böyle devam eder mi? Etmeyeceğini umut ediyorum. Sayın başkanın bir açıklaması var ben Kepez´e gelmişim elimde sopa var sağa sola vururmuşum gibi. Böyle bir şey yok. Bunları nasıl söyler aklım hafızam almıyor. Eğer ben böyle bir şey demişsem, bunun ispat edildiği anda görevi bırakırım&[#]8221; dedi.
Kdz. Ereğli´nin milletvekili sıralamasında Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın ikinci sırada olması yönündeki açıklamalara da cevap veren Yayla, bunun konuşma zamanın seçim döneminde olması gerektiğini söyledi. Yayla, &[#]8220;Sıralama 1,2 bunlar iki aydır yazılıyor. Buna bir anlam veremedim. Gündem bu olmamalı, normal seçim 2011´de. Şimdi biz esas sorunları bir kenara bırakıp sıralama 1 olsun, 2 olsun, 3 olsun kimler olsun gibi kısır döngüye girersek bu kesinlikle bizim için kazanım olmaz. O tarih bir gelsin. Birileri bir şeyi hak ederse zaten oluyor. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu 1 olur, 2 olur, 3 olur bunu o zamanki zaman belirler. Bunun görüşülme zamanı seçim arifesidir diye düşünüyorum&[#]8221; diye konuştu.
Osman Yayla, bir firmanın Çaydeğirmeni beldesinde yapacağı yatırıma karşı &[#]8220;Avukat Haydar Güneş´in öncülük ettiği bir grup CHP´li, Çanakçılar Seramik´in Çaydeğirmeni beldesinde yapacağı 12 trilyon liralık yatırımı meclise taşıdı&[#]8221; yönündeki haberle ilgili de detaylı bilginin yapılacak olan basın toplantısıyla verileceğini söyledi. Yayla, &[#]8220;Ben bu haberden sonra hemen arkadaşlarımı çağırdım. Bir ön bilgi aldık. Bu konuda basını bilgilendirmek için 8 Ocak Cuma günü basın toplantı ile detaylı açıklama yapacağız. Bir şeylerden emin olmadıkça asla bir şey konuşmamamız lazım. Halka hizmetin olduğu her yerde CHP ve görevlileri en öndedir. Hizmet dendi mi biz en önde koşarız. Bizim misyonumuz bu&[#]8221; dedi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı da, Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın yaptığı açıklamaları konuşmak için yapmadıklarını belirtti. Ereğli´de ve ülkede çok büyük sorunlar olduğunu belirten Balcı, son günlerde belediye başkanının kendilerine göre Ereğli kamuoyunu ilgilendirmeyen konularla mensubu olduğu partisini yıpratmak adına kafasında kurduğu bir siyasi senaryoyu uygulama çerçevesinde Ereğli´nin gerçek gündemini saptırmaya çalıştığını iddia etti. Balcı, &[#]8220;Sizleri buraya Halil Bey´in Belediye Başkanlığı makamında yanında kongrede aday olan arkadaşımızın dahi yanında bulunmadığı ortamda kongreye ilişkin yaptığı değerlendirmeleri konuşmak için davet etmedik. Zira ben Halil Bey´in kongrede yaptığı konuşmasının başlangıcında verdiği şeref sözünün arkasında olduğunu umuyorum. Kongrede görev alan resmi görevlilere, basın emekçilerine, partili arkadaşlarıma siyasi tahammüller çerçevesinde kongremize davet ettiğimiz ve kongremize katılarak bizleri onurlandıran siyasi parti temsilcilerine ve tüm partilerimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bu konuklarımıza ilişkin belediye başkanımız ağzından basında yer alan sözler içinde CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı olarak özür diliyorum. Uzun yıllardan beri partisinden hiçbir menfaat beklemeyen ülkesi için hizmet vermiş ilkeli dürüst, toplumda saygınlığı olan eski ve yeni yönetici arkadaşlarımız hakkında yakışıksız sözlerinden dolayı başkanımıza bu hareketlerinin sadece kendisine değil partimize de zarar verdiğini hatırlatmak istiyor, kendisinin CHP´ye zarar veren kişi olarak tarihe kaydedilmemesini umuyorum. Ereğli´mizde ve ülkemizde çok büyük sorunlar varken, son günlerde belediye başkanımız bize göre Ereğli kamuoyunu ilgilendirmeyen konularla mensubu olduğu partisini yıpratmak adına kafasında kurduğu bir siyasi senaryoyu uygulama çerçevesinde Ereğli´mizin gerçek gündemini saptırmaya çalışmaktadır. Bu konuyla ilgili başka bir şey söylemeyeceğim. Ancak, Allah´ın her kuluna demokratik yarış sonrasında rakibinin elini sıkarak tebrik etme erdemini nasip etmesini diliyorum. Zonguldakspor ile yapılan maçtan sonra Sayın Belediye Başkanının yerel gazetelerde ve internet sitelerinde yer alan ´Yenilen her zaman bir bahane bulur´ sözüne de aynen katıldığımı ifade etmek istiyorum. Zaman kavga zamanı değil. Belediye başkanı ve meclis üyeleri ile ilçe başkanı ve yönetici arkadaşlar kavga etmeden birlik ve beraberlik içinde Ereğli halkına hizmet etme zamanıdır. Yapay ve anlamsız gündemlerin kamu oyu ile paylaşılması Ereğli halkını ilgilendirmediği gibi Ereğli´de yaşayan işsiz kardeşlerimizin orunlarını, kepenk kapatan esnaf sıkıntılarını çözmeyecektir. Siyasi makamlar ağlama yeri değildir. Sorun üretme yeri hiç değildir&[#]8221; dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın yaptığı basın açıklamasında saydığı 22 maddenin de doğru olmadığını belirten Balcı, Başkan Posbıyık´ın söylediği iddiaları ispatlamasının ardından görevi bırakacağını da söyledi. Balcı, &[#]8220;O 22 maddenin hiçbir tanesi doğru değildir. Bunu Ereğli kamuoyunun bilmesini istiyorum. Zaten Ereğli kamuoyu da basın açıklamasının ardından değerlendirmelerini çok güzel yapıyor. Biz polemiğe girmeyiz. Kavga etmek isteyen başka yere gidecek. CHP kavga kültürüyle oluşan bir siyasal kuruluş değildir. Bizim işimiz Ereğli´de insanlara hizmettir. Ben teyzemi, yeğenimi, bacanağımın oğlunu delege yapmışım. Buyurun ispat edin. Bunu ispat ettiğiniz zaman biz bu görevi bırakmaya hazırız. Öyle bir şey yok&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi