Bu yıl 63.sü düzenlenen Verem Eğitimi ve Propaganda haftası kapsamında Zonguldak&[#]8217;ta öğrencilere verem hastalığı anlatıldı.
Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı Verem Savaş Polikliniği&[#]8217;nde görevli doktorlar tarafından Merkeze bağlı Mithatpaşa İlköğretim ve Gazi İlköğretim Okulları&[#]8217;nda eğitim gören öğrencilere Verem hastalığı anlatıldı. Verem Savaş Poliklinik Başhekimi Dr. Funda Mertoğlu ve Dr. Emre Karaahmetoğlu tarafından sinevizyon gösterisi eşliğinde veremden korunma yöntemleri, veremin tanısı ve tedavisi konularında öğrenciler bilgilendirildi. Öğrencilerin sorularının da cevaplandırıldığı eğitimde, özetle şu bilgiler verildi.
&[#]8220;Günümüzde, verem hastalığı insanlara hava yolu ile bulaşıyor. Belirtileri ise , üç haftadan uzun süren öksürük, gece terlemesi, halsizlik, iştahsızlık, göğüs ağrısı, kanlı balgam çıkarması gibi durumlardır. Verem hastalığı 6-9 ay gibi bir süreçte tedavi edilebiliyor ve hasta iyileşebiliyor. Dispanserlerde veremin ücretsiz, tanı ve tedavisi de yapılıyor. Verem belirtilerinden şüphelenildiğinde dispanserlerden ücretsiz olarak faydalanılabiliyor. Ayrıca verem hastalarının tedavisinde doğrudan gözetimli tedavi (DGT) yöntemi vardık. Bu yöntemde de, sorumlu sağlık ocakları ve ilgili kuruluşların bu konudaki önemi büyüktür. İlaçların düzenli ve sağlık çalışanları eşliğinde kullanılması gerekir. Gerekli ilaçların ihmali yada düzenli kullanılmaması durumunda ise hastalık ölümle sonuçlanabilir&[#]8221; dedi.
Öğrenciler, anlatılan bilgileri de dikkatle dinledi.
Editör: Pusula Gazetesi