Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde öğretmenlik yapan Zonguldaklı Emrah Türedi, öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlar için sosyal medya üzerinden çağrı yaparak destek istemişti. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başarılı faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi ve gönüllü üyeler ise bu mesaj üzerine harekete geçerek kırtasiye ve kitap tedarik ettiler. Gece gündüz bu kampanya için uğraş veren gençler topladıkları kırtasiye ve kitapları Şanlıurfa Viranşehir'de eğitim öğren Emrah öğretmenin öğrencilerine ulaştırdılar.

Zonguldak Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada "Gençlik Merkezi gönüllüleri ile yapmış olduğumuz yardım çalışmamız sonrası çocukların yüzünde oluşturduğumuz gülümsemeye ortak olan tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz" denildi.

İŞTE EMRAH ÖĞRETMENİN ÇAĞRISI

"Değerli Hemşerilerim: Ben Emrah Türedi. Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde bir köy okulunda Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Amacım aydın ve çağdaş bir nesil yetiştirmek. Bir insanın aydın ve çağdaş olabilmesi de okumasına bağlıdır. Okulumuzda maddi imkansızlıklardan dolayı yeterli kitap bulunmamaktadır. Siz değerli hemşerilerimden bu konuda yardım istemekteyim. Bir kitap yeni bir hayal yeni bir umut demektir. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler"

BU ÇAĞRIYA ZONGULDAKLI GENÇLER YANIT VERDİ

Zonguldaklı Emrah öğretmenin bu çağrısı üzerine harekete geçen gönüllü gençlerin tedarik ettikleri kitap ve kırtasiyeler öğrencilerin eline geçtikten sonra öğrencilerin yüzü güldü, Emrah öğretmen ise memleketi Zonguldak ile bir kez daha gurur duydu.

Editör: Pusula Gazetesi