Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ekipleri tarafından eğlence merkezleri, lokaller ve otel restaurantları denetlendi. Yapılan kontrollerde kaçak ve sahte içki tespit edilmezken, işyeri sahipleri ve müdürleri denetlemelerden memnuniyetini dile getirdi. Sahte ve kaçak içkilerle insanların sağlığı ile oynandığına dikkat çeken Alaborina Restaurantın Genel Müdürü Cevat Özçep, "Cezalar yeterli değil. Daha da ağırlaştırılması lazım. İnsan hayatı ve sağlığı önemsiz bir konu değildir. Denetlemeler
için çok teşekkür ederiz. Daha da sıklaştırılması taraftarıyım" dedi.
Alkollü içecekleri bayilerinden satın aldıklarını anlatan Emirgan Otel´in sahiplerinden İlhan İlkbahar da, görevlilere bayilerin sahte ve kaçak içki vermeleri durumunda ne yapılması gerektiğini sordu. Ekip amiri, "Böyle durumlarda önemli olan faturalardır. Faturanızı ibraz ettiğiniz de sizinle ilgili sorun kalmıyor. Hukuki bir sorununuz bulunmuyor. İşimiz, direkt muhatabımız o içkiyi satan bayi ya da firmayla oluyor. Onun için faturaları ibraz edebilmeniz önemlidir" diye karşılık verdi.
Yapılan denetimlerde, sahte ve kaçak içkiye rastlanılmaması ve eğlence merkezi sahiplerinin sahte ve kaçak içkilere karşı duyarlılığı denetleme yapan ekibi sevindirdi.
Editör: Pusula Gazetesi