Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, anlaşmalı boşanmalar konusunda bazı muhtarların ihbarlarda bulunmadığını ve gerekli desteği vermediğini bildirdi.
Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlüklerinin anlaşmalı boşanmalarla ilgili yaptıkları çalışmalarla ülke genelinde büyük başarı elde ettiğini söyledi.
Müdürlüklerinde kısıtlı sayıdaki kontrol memurlarının tespit ettiği sayının başarı olduğunu anlatan Demirci, şöyle konuştu:
´´Eğer kontrol memur sayımız yeterli olsa, daha fazla tespit yapılabilir. Bugün anlaşmalı boşandığı eşi ile aynı evde yaşadığı ve vefat eden babalarından maaş aldıkları belirlenen 1478 kadının maaşlarının kesilmesiyle devlete 25-30 milyon lira katkı sağladık. Ancak, bu konuda destek bekliyoruz. Bir muhtar mahallesinde oturan kişinin boşanıp boşanmadığını ya da eşi ile aynı evde yaşayıp yaşamadığını bilmez mi? Bizim memurlarımızın insanların kapısında 24 saat bekleme durumu söz konusu olamaz. Ama maalesef anlaşmalı boşanmalar konusunda bazı muhtarlarımız ihbarlarda bulunmuyor, gerekli desteği vermiyor. Bu, hem ahlaki hem de devletin zarara uğratılması açısından toplumun sorunudur.´´
Editör: Pusula Gazetesi