Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Kongresi sabah saatlerinde Anatolia Düğün ve Toplantı Salonu´nda başladı. Kongreye CHP Bursa Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Abdullah Özer, Zonguldak milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı. Kongre Divan Kurulunun seçilmesinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar yapıldı. Parti delegesi bir gencin teşekkür etmek için kürsüye
çıkmasının ardından CHP´li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık olaya tepki gösterdi. Başkan Posbıyık olaya tepki göstermesinin ardından ayağa kalkarak protokolü terk etmek istedi. Ayağa kalkan Bakan Posbıyık´ı bir delegeli itince Posbıyık da delegeyi itti. Ardından Başkan Posbıyık´ın koruması araya girerken ortam bir anda gerildi. Posbıyık, salonu terk ederken bazı partili üyelerde delegelerle tartıştı. Divan Başkanlığı´na seçilen Bursa Milletvekili Abdullah Özer de tüm uğraşlara rağmen gerginliği
yatıştıramadı. Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk´ün arkasında yaşanan olaya yine milletvekilleri müdahale etti. Bazı partililer de olaya tepki gösterdi, gerginlik uzun uğraşlar sonrasında yatıştırıldı.
Gerginliğin yatışmasının ardından Başkan Posbıyık tekrar salona girerek milletvekillerinin yanındaki yerine oturdu. Ortamın yine gerginleşmesinin ardından Milletvekili Ali Koçal da Başkan Posbıyık ve Milletvekili Ali İhsan Köktürk´ü alarak salondan çıkarttı.
Kongrede CHP Ereğli Gençlik Kolları tarafından pankart hazırlandı. Ancak Pankartta "M" harfinin unutulması ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi yerine "Cuhuriyet Halk Partisi" yazılması bazı partililerin tepkisine neden oldu.
Editör: Pusula Gazetesi