Ereğli ilçesinde, Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Yalçın Polat, ´´Değişen fiyatlara rağmen, bundan sonra da fark ücreti almamaya devam edeceğiz´´ dedi.
Polat, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye´de devlet memurları dışında kalan tüm çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında olduğunu söyledi.
SGK´nın her yıl yayınladığı Sağlık Uygulama Tebliği doğrultusunda, özel sağlık hizmeti sunucuları ile hizmet alımı sözleşmesi yaptığını anlatan Polat, şunları söyledi:
´´Sözleşme gereği özel sağlık kuruluşları, tedavi görmek için gelen hastalardan fark ücreti talep edebilmektedir. Bu ücretin tavanını Bakanlar Kurulu belirlemektedir. Bu yıl alınacak fark ücreti, tavan fiyatı tebliğinde yüzde 30´u iken, 1 Ocak 2010´dan geçerli olmak üzere bu oran yüzde 70 olarak değiştirilmiştir. Biz 3 yıldır SGK mensuplarına sağlık hizmeti veriyoruz. Kurum, muayenelerden fark ücreti alma imkanı tanımasına karşın tüm branşlarda fark almıyoruz. Değişen fiyatlara rağmen, bunda sonra da fark ücreti almamaya devam edeceğiz. 31 Aralık´ta hastanemize gelen hastalar ne ödüyorsa, 1 Ocak´ta da aynı ücreti ödeyecek. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun ve vatandaşlara binen ağır yükün farkındayız. Bundan dolayı fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi