Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne 1999 yılından bu yana Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Profesör Doktor Metin Tunay Atandı. Aynı zamanda Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman İnşaatı ve Transportu, Ölçme Bilgisi ve Kadastro Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de sürdüren Tunay, yeni görevini Rektör Ramazan Kaplan&8217;ın da katıldığı törenle Profesör Doktor Sümer Gülez&8217;den devraldı. Rektör Kaplan, törende yaptığı konuşmada, Ankara doğumlu olan ve 1995 yılından bu yana Bartın Orman Fakültesi&8217;nde görev yapan Profesör Doktor Tunay&8217;a yeni görevinin hayırlı olmasını dilerken, başarılarının devamını temenni ettiğini söyledi. Rektör Kaplan, görevi yardımcısına devreden Prof. Sümer Gülez&8217;e de yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Rektör Kaplan, aynı zamanda Rektör Yardımcısı olan Prof. Gülez&8217;e uzun süre başarıyla yürüttüğü meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinin anısına çeşitli hediyeler verdi.


Prof. Dr. Metin Tunay&8217;ın Özgeçmişi


Çankaya-Ankara´da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bolu´da tamamladı. 1978 yılında Bolu Atatürk Lisesini bitirdi. 1983 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1984 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman İnşaatı, Geodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı. Askerliğini 1985-1986 yılları arasında İstanbul 23. Piyade Tümeninde yedek subay olarak yaptı. 1988 yılında yüksek lisans çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman İnşaatı, Geodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalında tamamlayarak Orman Yüksek Mühendisi ünvanını aldı.


GPS üzerine çalışmalar yaptı


1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalında doktora çalışmalarına başladı. 1994 yılında doktora çalışmasını başarıyla tamamlayarak Doktor ünvanını aldı. Yükseköğretim Kanunu ve Doçentlik Sınavı Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Üniversitelerarası Kurul Doçentlik Sınav Komisyonu Başkanlığınca uygulanan merkezi yabancı dil sınavı değerlendirmesi sonucunda yüz üzerinden 77.50 puan (İngilizce) alarak başarılı oldu. 17.04.1995 tarihinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinden naklen atandı. 1998 yılı Haziran-Eylül ayları arasında Polonya Hükümetinin araştırma bursuyla Poznan Orman Fakültesinde Profesör Doktor Henryk Rozanski, Krakow Orman Fakültesinde Profesör Doktor Zenon Muszynski ile düz ve dağlık alanlarda transport tekniği ve GPS üzerine çalışmalar yaptı.


13 yüksek lisans, 5 doktora tezi yönetti


Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri ve Doçentlik Sınav Yönetmeliği uyarınca girdiği Doçentlik sınavını başararak 17.11.1999 tarihinde Orman İnşaatı, Geodezi ve Fotogrametri Anabilim Dalında Doçent ünvanını aldı. 1996-1999 yılları arasında Z.K.Ü. Bartın Orman Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Nisan 1999 da Z.K.Ü. Bartın Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığına atandı. 2000-2003 yılları arasında Bartın Meslek Yüksekokulu Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı yaptı. 2006 yılında Profesör ünvanını aldı. Halen Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Orman İnşaatı ve Transportu, Ölçme Bilgisi ve Kadastro Anabilim Dalı Başkanlığı, Bartın Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı görevlerine devam etmektedir. Anabilim dalıyla ilgili lisans ve lisansüstü dersleri vermektedir. 13 yüksek lisans, 5 doktora tezi yönetmiştir. Üç lisansüstü öğrencisinin danışmanlığını yapmaktadır. Anabilim dalıyla ilgili ulusal ve uluslararası 67 yayını mevcuttur. Z.K.Ü. Araştırma Fonunca desteklenen altı projede, TÜBİTAK´ca desteklenen üç projede ve DPT´ce desteklenen bir projede proje yürütücüsü olarak görev yapmıştır.

Editör: Pusula Gazetesi