Bartın&8217;da Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından yeni çıkan kanunlarla ilgili olarak düzenlenen eğitim çalışmasına katılan 26 muhasebeciye mesleki uyum sertifikası verildi. Vergi hukuku, muhasebe, meslek mevzuatı, etik ve sosyal güvenlik konularında teorik ve pratik eğitim alan muhasebeciler dün düzenlenen törenle sertifika aldı. Defterdar Saim Çırıka&8217;nın da hazır bulunduğu törende konuşan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Baha Karakaş &8220;Odamıza kayıtlı serbest muhasebeci belgesine sahip 26 meslektaşımız yeni çıkan kanun neticesinde pratik ve teorik eğitimlerini başarı ile mesleki uyum eğitimi sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Odamıza kayıtlı eğitmenlerimize, vergi hukuku dersini Celal Özkan, denetim dersini Mustafa Fındık, muhasebe dersini Yıldıray Erdoğan, etik dersini Aykut Oktay Ulu, meslek mevzuatı dersini Şamil Keser ve sosyal güvenlik dersini Rafet Özdağ tarafından verilerek teorik eğitim, odamız tarafından tamamlanmıştır&8221; dedi.



Asıl maraton Pazar günü başlıyor



Karakaş &8220;Mesleki uyum eğitimi dersinde başarılı olanlar 20 Aralık 2009 tarihinde Ankara&8217;da yapılacak olan sınava katılacaklardır. Bu sınavda başarılı olan serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavir belgesi almaya hak kazanacaklardır&8221; diye konuştu. Muhasebeciler için asıl maratonun Pazar günü Ankara&8217;da başlayacağını ifade eden Bartın Serbest Muhasebeci ve Müşavirler Odası Başkanı Baha Karakaş &8220;Bu belgeleri almayı bütün arkadaşlarımızın hak edeceklerini umuyoruz. Tabi kafalarımızda bazı soru işaretleri var. Şuna hepinizin inanmasını istiyorum. Derslerine çalışan, konuyla ilgilenen tüm arkadaşlarımızın bu belgeleri çok rahat alacağına bende birliğimizde kalpten inanıyoruz. İnşallah bugün kü sertifika törenimizi yakın bir gelecekte ruhsat törenine dönüştürürüz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum&8221; diye konuştu.



Varlık barışından istifade edilmeli


Baha Karakaş&8217;ın ardından konuşan Defterdar Saim Çırıka, &8220;5811 sayılı varlık barışı kanununun 3. etabı 5917 sayılı yasa ile birlikte 31 Aralık tarihine kadar uzatıldı. Bununla ilgili önümüzdeki hafta bir seminer düzenlemeyi düşünüyoruz. Gerek uygulamada karşılaşılan problemleri alalım, bir taraftan da mevzuatı birlikte tartışalım. Yararlı olacağına inanıyorum. Diğer taraftan da 2004-2007 yılları dahil olmak üzere mükelleflerinize bu semineri duyurursanız kendi lehlerine faydalı olacaktır. İncelemede olan mükelleflerimiz var. Herkes kendisi biliyor ama bilmeyen varsa bunu mükelleflerimize söyleyelim. Özellikle katma değer vergisi incelemelerinden gelen mükelleflerin inceleme talepleri var. Bunların mutlak suretle 5917 sayılı yasadan istifade etmelerinde yarar var. Bunu özellikle belirtmek istiyorum&8221; şeklinde konuştu.



Bu çalışma önemli sonuç doğuracak


Sertifika almayı hak edenlere sertifikalarını veren ve projede katkısı bulunanlara teşekkür eden Mali Müşavir Celal Özkan &8220;Burada meslek örgütü olarak yaptığımız çalışma ile mesleğimizin daha üst standartlara ulaştırılmasını, meslektaşlarımızın daha güncel bilgileri edinmek suretiyle mesleklerinde uygulamalarını bu suretle vergisel ödevlerin yerine getirilmesinde ortaya çıkabilecek aksaklıkları ve uyumsuzlukları ortadan kaldırmak için çok önemli bir sonuç doğuracaktır. Bu proje içersinde çalışma gösteren başta TÜRMOB olmak üzere Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasına çok teşekkür ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum ayrıca da kutluyorum. Bu çalışma içersinde sertifika almaya hak kazananlara mesleklerinde başarılar diliyorum&8221; ifadesini kullandı. Tören sırasında eğitimlerde öğreticilik yapan Celal Özkan, Rafet Özdağ, Mustafa Fındık, Yıldıray Erdoğan, Şamil Keser ve Aykut Oktay Ulu&8217;ya katkılarından dolayı Defterdar Saim Çırıka ve Oda Başkanı Baha Karakaş tarafından plaket verildi.

Editör: Pusula Gazetesi