Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;a hakaret eden Kdz. Ereğli CHP İlçe Yönetim Kurulu üyelerine CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri sert tepki gösterdi.


Kdz. Ereğli Belediyesi CHP&[#]8217;li Belediye Meclis Üyeleri, Güler Demiroğlu, Barbaros Hayrettin Tabak, Cevat Aydın, Halil Bozkuş, Özkan Özyağcı, Fehmi Karaarslan, Aydın Karadağ,Miktad Güngör, Turan Çınar, Hamdi Çakır, Cumhur Nalcı, Sibel Kırmızı Yıldız, Hasan Pınarcık, Selime Yılmaz, Necat Bakan, Erol Çivici, Ali Yağmuroğlu ve Abdulkadir Sözer yaptıkları ortak açıklamada şu görüşlere yer verdiler:


&[#]8220;5 Aralık 2009 Cumartesi günü Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) &[#]8216;nin düzenlemiş olduğu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Gürdal Mumcu&[#]8217;nun konuşmacı olarak katıldığı &[#]8220;Türk Kadınının Siyasetteki Yeri" konulu konferansın sonunda soru &[#]8211; cevap bölümünde ülkemizin ve bölgemizin genel ve siyasi gidişi hakkında görüşlerini açıklamak üzere söz alan Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık daha sözlerinin başında, kendini tanıttığı esnada salonda bulunan CHP Kdz. Ereğli İlçe örgütü Yönetim Kurulu üyesi olan Kadri Mert&[#]8217;in &[#]8220;Bu adam yine şerefsizlik yapıyor. Şerefsiz yine şov yapıyor&[#]8221; diye bağırarak salonu terk ettiği, dolayısıyla Sayın Belediye Başkanımıza hakaret içeren sözler sarf ettiğini gerek salonda bulunan meclis üyesi arkadaşlarımız Turan Çınar, Aydın Karadağ ile partili arkadaşlarımız Kemal Özer, Ercan Yüksel, Cemender Yelibaş, Bekir Çelik&[#]8217;ten üzüntü ile öğrenmiş öğrenmiş bulunmaktayız.


Demokrasinin başkenti olan çağdaş kent Kdz. Ereğli&[#]8217;nin son yapılan yerel seçimlerde, Yüzde 54 gibi yüksek bir oy oranı ile yeniden Belediye Başkanı seçilmiş olan Başkanımıza karşı yapılan bu sözlü, çirkin saldırıyı, bizler seçilmiş meclis üyeleri olarak Kdz. Ereğli halkına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor ve bu olayı yapanları şiddetle kınıyoruz.


Bu kişinin aynı zamanda partimizin ilçe yönetim kurulu üyesi olması dolayısıyla partimizin ilçe ve il yönetimlerini bu konuya duyarsız kalmayacaklarına dair olan inancımızı koruyoruz ve gerekli hassasiyetin göz önünde bulundurularak ilgili yönetim kurulu üyesi hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi