Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, İsviçre´de yapılan referandum sonucu minare yapımının yasaklanmasının, Avrupa´nın insan hakları, din ve vicdan özgürlüğü alanındaki gerçek yüzünü ortaya koyduğunu bildirdi.
Alemdar, yaptığı yazılı açıklamada, bu tavrın insanlık ayıbı ve kara bir leke olarak tarihe geçtiğini belirtti.
Bu tavırla her şeyden önce kültür ve inançlar arası ilişkilere ciddi darbe vurulduğunu anlatan Alemdar şunları kaydetti:
´´Minareler insanları yaratan ve yaşatan Allahü tealanın birliğini ifade eden estetik görüntülerdir. Bundan başkada bir mana taşımaz. Şimdi kamuoyuna soruyoruz... Biz de Türkiye´de ´kiliseler ve çan kulesi kaldırılsın´ diye bir referandum yapalım mı? İsviçre ve Avrupa şunu iyi bilsin, biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. Yaratılanı yaratandan dolayı sevmeye ve saygı göstermeye dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz. İsviçre, din ve kültür farklılıklarını kırılma ve çatışma hattına dönüştüren bu yaklaşımıyla insanlık onurunu çiğnemiştir. Sözde medeni Avrupa´nın, Türk ve İslam düşmanlığı tavırlarını ibret ve dikkatle izliyoruz. İsviçre´nin ikiyüzlü tavrını ve ayıbını şiddetle kınıyor, bu ayıbından dönmeye davet ediyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi