Tarihi ve turistik ilçe Amasra´nın Kurban Bayramını tatilci yoğunluğuna rağmen alınan önlemler sayesinde huzur ve güven içinde geçirdiğini belirten Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, güvenlik güçlerine teşekkür etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ´un da ailesiyle birlikte Amasra´yı ziyareti sırasında Canlı Balık Restoranda halkın içinde yemek yediğini ifade eden Papila, Amasra sakini olarak bundan mutluluk duyduğunu söyledi.



Turizm için çok önemli



Huzur ve güven ortamının turizm için önemli olduğunu kaydeden Papila "Amasra Kurban Bayramını huzur ve güven içinde geçirdi. Bizlerin huzuru için, 24 saat çalışanlara, her zaman teşekkür ediyoruz. Amasra, Kurban Bayramında çok büyük doluluk yaşadı. Bizlerin huzurunu bozan bir olay duyabildiniz mi? Bundan önceki bayramlarda da duydunuz mu? İnsanlar huzur ve güven bulduğu ortama gelirler" dedi.



Huzur ve güvenin resmidir



Papila "1 Aralık 2009 tarihli Bartın Pusula Gazetesinin 1. sayfasındaki "Genelkurmay Başkanını ağırladık" haber ve resimleri, Amasra´nın huzur dolu olduğunun göstergesidir.


Gazetenizde çıkan haberde; Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Kuzey Saha Deniz Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu´nun Canlı Balık Restoranda yemek yerken çekilmiş resimler var. Resimlere dikkatlice bakınız. Vatandaşların arasında sade vatandaşlar gibi yemeklerini yiyorlar" diye konuştu.



Türkiye´nin özlediği tablo



Papila "Türkiye´nin özlediği tablo bu işte. Bu tabloyu ilçemizde görmekten çok büyük mutluluk duyduk. Amasra´nın huzuru için; bayram demeden, tatil günü demeden, Emniyet Teşkilatı, İlçe merkezinde, titizlik içinde görevlerini yapıyorlar. Görevlilerin vatandaşa olumlu yaklaşımı, toplumun hep takdirini almıştır. Bizlerin huzur için çalışan; Amasra Emniyet Amirliğinin sivil, resmi ve trafik çalışanlarına teşekkür ederiz. Bartın Emniyet Müdürümüz Burhan Gümüş´e, ayrıca teşekkür ederiz" dedi.



Lojman sokağı aydınlatma istiyor



Aynı zamanda Fahri Trafik Müfettişi olan Faruk Papila, Bedesten güzergahı üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Teşkilatı lojmanlarının sokak aydınlatmasının olmadığını belirterek, "Yol kenarında, kaldırım yok. Bizlerin huzuru için çalışanların, aileleri ve çocukları, trafik kazası geçirme riski altındalar" şeklinde konuştu. Papila, "Özellikle çocukların; trafik kazası riski taşımadan okullarına gitmeleri, karanlık korkusu yaşamadan evlerine dönmeleri, en doğal haklarıdır" diye konuştu. Papila "Bizlerin huzuru için çalışanların; ailelerinin huzuru için, bir an önce yapılacak çalışmalara, şimdiden teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi