CHP Ereğli İlçesi Başkanı Yaşar Balcı, ´´Bugün işçilerin yaşadığı sorunların temelinde, onların aleyhine kullanılan taşeronluk uygulaması yatmaktadır´´ dedi.
Balcı, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarının yanlış politikaları sonucunda ülkenin her alanda hızla bir karmaşa ortamına sürüklendiğini iddia etti.
Mevcut iktidarın, Türkiye´de çalışma yaşamını bozarak emekçileri yok sayan, emeğin kazanılmış haklarını görmezden gelen bir politikayı yerleştirmeye çalıştığını savunan Balcı, şunları söyledi:
´´İş hukukunda taşeronluk uygulaması istisnadır. Oysa tersanelerde işçilerin Yüzde 95´ni kapsayan temel bir kurala dönüşmüştür. Bu da daha az sosyal güvenlik, ağır çalışma koşulları, sendikal haklardan yoksun sahipsiz bir emekçi kitlesini doğurmaktadır. İşçilerin yaşadığı sorunların temelinde, onların aleyhine kullanılan taşeronluk uygulaması yatmaktadır. Bugüne kadar sorunlarına çözüm bulamayan işçiler yetkililere seslerini duyurmak için hak arama eylemlerini başlattı. Buradan devletin yetkililerine sesleniyor ve göreve davet ediyoruz. Tersanelerde kanayan bu yara ve işçilerin hak kayıplarını tarafsız incelettirin ve devlet olarak denetleyin. Tersanelerde uygulanan bu usulsüz yöntemlerle devletin 2004´ten itibaren yaklaşık 30 milyon lira vergi ve SSK prim kaybı söz konusudur. Eylem yapan işçilerimizden haklarını yasal ve hukuksal yollardan aramalarını, tahriklere kapılmamalarını istiyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi