İl Sağlık Müdürlüğü, dünyanın birçok ülkesi ile birlikte Türkiye&8217;de de etkili olan domuz gribi tehlikesi ile önemi daha da artan hijyen konusunda ilköğretim okullarında eğitim çalışması başlattı. Öğrencilere temizlik bilinci aşılamaya çalışan Müdürlük verdiği eğitimlerde hijyenin hastalıklardan korunmadaki rolüne dikkat çekiyor. Hijyen konusunda uzman bir hemşire ile bir ebenin verdiği eğitimlerde şu ana kadar binden fazla öğrenciye ulaşıldığı belirtildi. Öğrenciler slayt gösterisi eşliğinde yapılan eğitim çalışmasını dikkatle takip ediyor.



Slayt gösterisi eşliğinde



Hijyen uzmanı hemşireyle ebe öğrencilere bu konuda hayati önem taşıyan bilgiler veriyor. Öğrenciler merak ettikleri konularda sorular da sorarak hijyen konusunda daha fazla bilgi edinme imkanı da buluyor. İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: Kişisel Hijyenin hastalıklardan korunmadaki önemli rolüne dikkat çekmek ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla İlköğretim Okulları Öğrencilerine ve toplu yaşanılan yerlerde kalan öğrencilere yönelik 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı süresince &8220;Kişisel hijyen&8221; konusunda eğitimler verilmesi planlanmıştır.



Tüm okulları kapsıyor



Arıt Şehit Necdet Orhan İlköğretim Okulu ve Aydınlar İlköğretim Okulundan başlanarak eğitimlere start verilmiştir. Ellibaş İlköğretim Okulu ve Bedil İlköğretim Okulu ve Özbaşı İlköğretim Okulu olmak üzere 1007 öğrenciye Kişisel Hijyen konusunda Eğitim Şube Müdürlüğü Hemşiresi Nurten Açıkgöz ve Ebe Sevilay Dikyurt tarafından eğitim verildi. Eğitimlerimiz tüm okullara ulaşıncaya kadar devam edecektir.

Editör: Pusula Gazetesi