Toplumsal kalkınmadaki farklılıkları azaltmak ve başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere aileye dönük temel hizmetlerin sunumunda halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hükümet ve UNİCEF işbirliği ile yürütülen proje kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Küçük, kaymakamlar ve daire müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda önemli mesajlar verdi. Vali Küçük &8220;Temel hizmetler alanında projeler üretilmesi teşvik edilmeli, geniş bir katılım yelpazesi olan projeler geliştirilmeli ve takip edilmeli; sektörler arasında güçlü işbirliği ve koordinasyon sağlanmalıdır. Kaymakamlıklarca ilçeler düzeyinde güncel bilgiler tutularak, hizmetler takip edilmeli ve yıllar itibariyle verimlilik gözlenmeli, sonucunda gerekli tedbirler alınmalı; ilgili Müdürlükler (taşra teşkilatı) yaşam kalitesi göstergelerini sürekli güncelleştirerek ve izleyerek sunulan hizmetleri takip etmeli, eksikler giderilmeli; ilgili hizmet birimlerinden alınarak izlenen yaşam kalitesi göstergeleri iyi analiz edilerek yorumlanmalı ve değerlendirilmelidir. Yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik mücadelede en büyük sorumluluk biz idarecilere düşmektedir&8221; dedi.



Göstergeler değerlendirildi



Vali İsa Küçük´ün konuşmasının ardından İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Uzmanı Güngör Abussuutoğlu slayt sunumu eşliğinde gösterge oranlarını açıkladı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda Vali İsa Küçük, öncelikle yaşam kalitesi göstergeleri yaptığımız hizmetlerin sağlamasını yapmaktır diyerek, ilgililere aile hekimliği uygulamasının yüzde 100 kapasitede olması ve doğumlardaki düşük oranının daha da azalması konusunda talimat verdi. Okul öncesi eğitimde pilot iller arasında yer alan Bartın´ın yüzde 45´lik oranın artması gerektiğini ifade ederken okullaşma oranının yüzde 107 olmasının ise sevindirici olduğunu belirten Vali İsa Küçük, Nüfus Müdürlüğü verilerine göre ilimiz göç oranlarının düştüğünü, son iki yılda Müdürlükçe yapılan hizmetlerden vatandaşların bilinçli bir şekilde yararlandığını söyledi.



Daha iyi konuma gelmeliyiz



Vali Küçük, intihar ve intihara teşebbüslerin azalmasının önemli bir gelişme olduğunu ve bu konuda da Müftülük, Milli Eğitim ve Sosyal Hizmet Müdürlüklerinin çalışmalarına devam etmesini istedi. 30000 kayıtlı çalışanın olduğunu ve bu verilere göre 1 çalışanın 2.5 kişiye baktığını söyleyerek konuşmasına devam eden Vali İsa Küçük, bu oranının Türkiye ortalamasına göre iyi bir sonuç olduğunu belirterek, ilimizdeki sendikalaşma oranının da yüzde 28.91 olduğunu belirtti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 20799 vatandaşın istifade ettiğini ayrıca, yeşil kartlı sayısının da Türkiye ortalamasına göre alt seviyelerde olduğunu kaydeden Vali Küçük, &8220;2006 yılından sonraki dönemlerde gerçekleşen oranlar çalışmalarımızın başarılı olduğunu gösteriyor. Daha iyi konuma gelmeliyiz&8221; dedi.


Editör: Pusula Gazetesi