Kdz. Ereğli Belediyesi&[#]8217;nden yapılan yazılı açıklamada, bu seneki Kurban Bayramı&[#]8217;nda kar ve yağmur beklenmesi nedeniyle kurban kesim yerlerinin üstünün kapatılacağı belirtildi. Kurban sahiplerinin olumsuz hava koşullarından etkilenmeden dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için tüm ihtiyaçların düşünüldüğü belirtilen açıklamada, &[#]8220;Kurban Bayramı&[#]8217;nda vatandaşlarımızın Kurbanlarını sağlıklı bir şekilde ve ehil kasaplar eşliğinde kesebilmeleri için Belediyemiz tarafından 6 adet kesim noktası oluşturulmuştur. Bu kesim noktalarında vatandaşlarımız Kurbanlarını Belediyemizin kendi kasapları eşliğinde, veteriner hekim kontrolünde kesebilecektir. Kesim öncesi ve sonrasında ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılacak olan kesim noktalarının bu sene ilave olarak üstleri de kapatılacak ve meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi sağlanacaktır&[#]8221; denildi.
Kadı Tarlası, Lojmanlar, Elmatepe Mahallesi, Kışla Mahallesi, Kepez Mahallesi ve Mezbaha olmak üzere ilçede 6 adet kesim yeri belirlendi.
Öte yandan Belediye Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı ve İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Osman Ünivar ve İlçe Tarım Müdürü Hakan Tekin tarafından Delihakkı Mevkiinde bulunan kurban satış yerleri denetlendi.
Editör: Pusula Gazetesi