Yoğun sis nedeniyle içerisinde bulunduğu uçağın güçlükle iniş yaptığını belirten Yılmaz, konsere geç kalınca seyirci tarafından yuhalandı. Yılmaz, söylediği şarkının sözlerini "Başkan beni evlendir" şeklinde değiştirince de gazetecilerin aşırı ilgisine maruz kaldı.
Fransa´da verdiği konser sonrası uçakla Türkiye´ye dönen ses sanatçısı Sinan Yılmaz, içerisinde bulunduğu uçağın yoğun sis nedeniyle güçlükle havaalanına geç inmesi nedeniyle Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde düzenlenen 8. Hamsi Festivali´ne geç katıldı. Yaklaşık 1.5 saat gecikmeli olarak sahneye alan Yılmaz, sahneye çıkarken seyirciler tarafından yuhalandı. Seyircilerden gecikme nedeniyle özür dileyen Yılmaz, gecikmenin yoğun sis nedeniyle uçağının iniş yapamamasından kaynaklandığını söyledi. Yılmaz,
"İstanbul semalarına geldiğimizde, bize İstanbul´u tanıtıyorlar. Kız kulesini gösteriyorlar. Sanki bilmiyoruz. Meğer ki durum başkaymış. Yoğun sis varmış ve uçağımız iniş yapamıyormuş. Yine de Allah kaza bela göstermeden indik. Gecikmeli de olsa geldik" dedi.
Yöreye ait olan ´Kaptaş´ şarkısının bazı sözlerini değiştirerek söyleyen Sanatçı Yılmaz, müzik eşliğinde karşısında oynayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a hitaben, ´Baba beni evlendir. Başkan beni evlendir. Hem sevaptır hem hayır" dedi. Başkan Posbıyık, gazetecilere, Yılmaz´ın bu isteğini yerine getireceğini söyledi. Posbıyık, "Sinan Yılmaz´ı evlendirmek bana nasip olacak. Ben bu sanatçıların babasıyım zaten. Sinan´ı evlendireceğim" dedi. Sahnede evlenmek istediğini söyleyen Yılmaz,
gazetecilerin röportaj talebiyle zor anlar yaşadı. Gazetecilerin soruları üzerine ses sanatçısı Sinan Yılmaz, cevap vermekte zorlandı.
Konuşacak kelime bulamayan Yılmaz, ´Önce sırtım sağlam yerde´ cevabını verdi. Cevabın yeterli olmadığını anlayan Yılmaz, sonra da, ´Evli değilim, dulum daha. O konularda yorum yapmak istemiyorum. Çünkü özele giriyorum" cevabını verdi. Israrlı sorular üzerine Yılmaz, bu kez de röportaj yapan muhabire, ´Seni evlendirelim. Sen ne diyorsun?" diye sordu. Muhabir, ´ben evliyim´ cevabını vermesi üzerine Yılmaz, yanındaki Başkan Posbıyık´a döndü. Yılmaz, ´Başkanım siz ne diyorsunuz?´ diye sordu. Sanatçı Yılmaz´ı
hem evlendirmek hem de nikahını kıymak istediğini belirten Posbıyık, Seda Sayan´ın da nikahını kıyması için haber gönderdiğini söyledi.
Posbıyık, "Talep geldikten sonra ben evlendirmeye hazırım. Ben nikahını da kıyarım. Benim kıydığım nikahlar çok enteresan oluyor. 404 yapıştırıcısı gibi yapıştırıyorum çiftleri. Birbirinden bir daha ayrılamıyorlar. Hatta Seda Sayan, ´Bir daha evlenirsem, nikahımı sana yaptıracağım´ diye haber gönderdi. Çünkü durmadan boşanıyor" dedi.
Sahnede ise söylediği şarkılarla hayranlarını coşturan Yılmaz, sergilediği oyun ve gösterdiği efor ile hayranlarını etkiledi. Sanatçı Sinan, Kaptaş şarkısının bir bölümünde Başkan Posbıyık´a mikrofonu vererek, şarkıya devam etmesini istedi. Şarkıya giren Posbıyık, hareketli tempo nedeniyle müzik ve sözleri uyduramayarak, yarıda kesti. Orkestradan daha ahır tempoda çalmasını isteyen Posbıyık, yavaş tempoda kısa bir süre de olsa şarkıyı söyledi. Konserin ilerleyen dakikalarında ise Sinan Yılmaz´a
hayranları, Temel ve Fadime ismi verilen ve yöresel kıyafetler giydirilmiş 2 adet cansız manken hediye etti. Yılmaz, bir hayranının üzerinde hamsi bağlı misinayı sahneye uzatması üzerine ´hamsi karaya vurdu´ esprisini yaptı. Yılmaz´a Bakan Posbıyık tarafından çiçek ve Osmanlı Çileği´nden yapılan reçel verilirken eşi Neriman Posbıyık tarafından ise elpek bezi hediye edildi.
Posbıyık, konser arasında yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın domuz gribi aşısı olmamasının nedeninin Ereğli hamsisi olduğu yönünde iddiasını yineledi. Posbıyık, "Ereğli hamsisi yiyen herkes aşı olmuş demektir. Herkesi Ereğli´ye davet ediyorum. Trabzonlular da, Doğu Karadenizliler´de hamsi yediğini zanneder. Sakın yanlışlık yapmayın. Domuz gribi aşısı sadece Kdz.Ereğli hamsisinden olur´ diye konuştu.
Yoğun koşuşturma yaşayan orkestranın alelacele çalgılarının ayarlarını yaparken ortaya ilginç görüntüler çıktı. Aletlerini yağlayan orkestracılar, ayar yaparken bile, çalan diğer aletlerin ritmine uyum sağlamaları da dikkat çekti.
Renkli görüntülerin yaşandığı konser ve festival, havai fişek gösterisi sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi