Türkiye Partisi Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından şehit ve gazi ailelerine kahvaltı verildi.
Türkiye Partisi (TP) Karadeniz Ereğli İlçe Yönetimi, şehit ve gazi aileleriyle tanışıp kaynaşmak amacıyla Türkiye Harp Malulü Şehit, Gazi Dul ve Yetimler Derneği´yle kahvaltı da bir araya geldi. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Teras Kafeterya´da düzenlenen toplantıya, Türkiye Partisi Ereğli İlçe Başkanı Şevket Kalay, Türkiye Harp Malulü Şehit Aileleri Gazi, Dul ve Yetimler Derneği İlçe Başkanı İsmail Konak ile şehit, gazi aileleri ve TP ilçe yönetimi takıldı. Kahvaltının ardından gündemdeki açılım konusuyla ilgili değerlendirmede bulunan TP İlçe Başkanı Kalay, şehit ve gazi aileleriyle tanışma merasimi için kahvaltının organize edildiğini belirterek, &[#]8220;Benim dönemimde askerlik 36 aydı. 36 ay askerlik yaptım. Bu açılım süreci hepimizi çok üzmüştür. Özellikle şehit aileleri ve gazilerimiz bu duruma tepkilidir. Bizlerde sizler gibi üzgünüz. Bu açılımda hepimizin başı yere eğildi. Şimdiye kadar bu milletin başı eğilmemişti. Sizler çok onurlu insanlarsınız&[#]8221; dedi.
Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İsmail Konak ise, Türkiye Partisi tarafından düzenlenen kahvaltı ve kaynaşmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Bizleri önemseyerek böyle bir organizasyon hazırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Açılım süreci, bütün şehit ailelerini ve gazilerimizi incitmiştir. Ancak, dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Kahvaltının ardından Türkiye Partisi ile şehit ve gazi aileleri, Güneydoğu Anadolu´da 1993 yılında bir karakolun askerlerinin karlı dağlar altında terörle mücadelesini anlatan &[#]8220;Nefes&[#]8221; filmi izlendi.
Editör: Pusula Gazetesi