Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, fakültede arıcılık kursunun başlayacağını açıkladı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney, Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kenan Özkan ve Eğitim Vakfını ziyaret etti. Coşkun, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında kasım ayı içinde fakültede Arıcılık Kursları´nın başlayacağını kaydetti. Bu yüzden ZAYBİR ve Eğitim Vakfı´nı ziyaret ettiğini belirten Coşkun, her yıl ZAYBİR ve Halk Eğitim Merkezi´nin katkılarıyla öğrencilere arıcılık eğitimi verildiğini söyledi. Coşkun, &[#]8220;Bu sayede öğrencilerimiz ilerleyen yıllarda bu eğitimleri kullanarak usta arı yetiştiricisi olabiliyorlar. Arılarla yaşam nasıl olur, başarabilir miyiz? Diyerek kursa katılan öğrencilerimiz kurs sonunda memnuniyetlerini dile getirerek ayrılıyorlar&[#]8221; dedi.
ZAYBİR Başkanı Selahattin Güney de, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &[#]8220;Bu yıl bu kurslarda bir ilki de gerçekleştireceğiz. Türkiye´de ilk defa bir Eğitim Fakültesi´nde arıcılık kursunu fakülteye ait arılarla uygulamalı olarak yapacağız. Oldukça zevkli bir kurs dönemi geçireceğimizi sanıyorum. Kurslarımız kasım ayı içinde başlayacak. Bu yılki uygulamalı derslerimizi fakülteye alınan arılarda yapacağız ve bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Böylece her sezon okul bahçesinde bulunan arıların yaşamı ve arıcılıkta yapılacak işlerin uygulamalı olarak görülmesi sağlanacaktır&[#]8221; dedi.
Kursa katılan öğrencilere Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından Arıcılık Kursuna katılım belgesi verilecek.
Editör: Pusula Gazetesi