Türkiye Değişim Hareketi İl Başkanı ve 22. Dönem CHP Milletvekili Harun Akın´ın 67 Kanal Z´de Harun Ersoy´un konuğu olduğu programdaki sözleriyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Programda CHP Genel Merkezi´nin yönetin anlayışıyla iktidar olunamayacağını belirterek Genel Başkanı Deniz Baykal´ı eleştiren Akın; "Atatürk bugün çıkıp gelse Deniz Baykal partiyi ona teslim etmez" demişti.
Akın´ın eleştirilerinin basında yer alması üzerine Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Akın´ın bu sözleriyle camiayı yaraladığını belirterek Akın´ı kişisel siyasi menfaatlerinin peşinde olduğunu ve kınadıklarını açıklamışlardı.
Bu açıklamaları değerlendiren Akın ise sözlerinin bir tepit olduğunu belirterek; "Kanal Z Televizyonunda yapmış olduğumu programda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi´nin yönetim anlayışıyla ilgili yapmış olduğum tespite partinin iki Milletvekili ve il örgütünün cevabını şaşkınlıkla takip ettim.
Açıklamalara bakıldığında, açıklamaların içeriği Cumhuriyet Halk Partisi´nin bu ülke adına geçmişte yaptığı onurlu çalışmalardan ve mücadelelerden alıntılar.
Ülkemizde yaşayıp da Cumhuriyet Halk Partisi´nin bu vatan için neler yaptığını ve önemini bilmeyen yoktur. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi´ne olan saygım ve sevgim hiçbir zaman değişmeyecektir.
Programda altını çizdiğim gerçek, bugünkü CHP yönetiminin, CHP´yi Türkiye´de halkın çekim merkezi yapmaktan uzaklaştıran ve sadece kendi içinde kavga ettiren yönetim anlayışıdır" dedi.
Açıklamasında isim vermeden Milletvekili Ali Koçal´ı eleştirilerinin hedefine oturtan Akın, şöyle konuştu;
" Bu sebeptendir ki ´bugünkü CHP Genel Merkezi, Atatürk´e bile partiyi bırakmaz´ dedim. Bugüne kadar Zonguldak´ın birçok önemli meselesi geldi geçiyor. CHP´nin iki milletvekili bugüne kadar Zonguldak´ın hiçbir önemli bir meselesinde aynı gün, ikisi birden açıklama yapmazken bana cevaben açıklama yapabiliyorlar.
Oysa ki ben, bana cevap verilmesi gerektirecek bir şey söylemedim. Bir tespitte bulundum. Bana cevap vereceklerine benim yapmış olduğum tespiti halka sorsunlar.
Milletvekillerinin bu hali halktan ne kadar uzak ve kopuk olduklarını ortaya koyuyor. İki Milletvekilinden birisi bana verdiği cevapta, benim kişisel siyasi menfaatlerimden söz etmiş.
Zonguldak´ın en büyük özelliği herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bakan olursun, milletvekili olursun, iş adamı olursun meslek sahibi olursun ama hepsinden önemlisi bana göre sözü ve özü düzgün bir adam olmaktır Hani derler ya dinime söven Müslüman olsa bari"
Editör: Pusula Gazetesi