Antalya´da 12-13 Kasım tarihinde "Medyada yeni açılım" konulu 10. Alman-Türk Yerel Gazetecilik Semineri gerçekleştirilecek. Seminerde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto´nun oturum başkanlığını yapacağı oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Osman Sav, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı ve WAZ Medya Grubu, Brüksel Muhabiri Katrin Tschner konuşmacı olarak yer alacak. Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz´ün de davet edildiği seminer 2 gün sürecek.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Orhan Erinç, Konrad-Adenauer -Stiftung Türkiye Temsilcisi Jan Senkyr, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel´in açış konuşmalarını yapacağı programda Türk ve dünya basınında önde gelen isimler yer alacak.
"Internet´in Yerel Medya için Önemi ve İnternet Hukukunda Yeni Gelişmeler" konulu oturumda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Hukuk Danışmanı Fikret İlkiz, Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Hakan Kara ile Alman konuk bir gazeteci görüşlerini paylaşacak.
"Yerel Medya´da Toplumsal Katılım Konsepti" konulu oturumda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Milliyet Gazetesi Yazarı Kadri Gürsel ve Braunschweiger Gazetesi, Şef Redaktör Paul-Josef RAUE konuşmacı olarak yer alacak.Oturum Başkanlığını TGC Genel Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto´nun yapacağı "Yerel Medya Perspektifinden AB Süreci" konulu oturumda Gazeteciler Federasyonu Gn. Başkanı İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı ve WAZ Medya Grubu, Brüksel muhabiri Katrin Tschner konuşmacı olarak katılacak.
"Küresel Gelişme Işığında Gazeteci Eğitimi" konulu oturumda Aachen Üniversitesi Prof. Dr. Giso Deusen, Vatan Gazetesi Yayın Yönetmeni Atilla Güner ve Haber Türk Gazetesi Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış konuşmacı olarak yer alacak.
Seminerin ikinci gününde TGC Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar´ın başkanlığını yapacağı "Siyaset Medya İlişkilerinde Yerel Basının Konumu" konulu oturumda Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Hürriyet Gazetesi Yazarı Tufan Türenç ve Stuttgarter Gazetesi Wolfgang Molitor konuşmacı olarak yer alacak.TGC Ankara Temsilcisi Taylan Erten´in başkanlığını yapacağı "Medyanın Yoğunlaşma Sürecinde Kaybolan Değer: İnsan Unsuru" oturumda İstanbul Üniv. İletişim Fakültesi Radyo TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Kars, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi ve Gazetecilik Yüksekokulu, Bonn-Rhein-Sieg Prof. Dr. Andreas Schümchen konuşmacı olarak yer alacak.
Editör: Pusula Gazetesi