Pusula’nın sorularını yanıtlayan CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun dobra açıklamalarda bulundu. CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ve CHP’li meclis üyelerini uyaran Uzun, Akdemir ve yönetimi adına kamuoyuna söz vererek daha iyi bir yönetim anlayışıyla hareket edileceğinin sözünü verdi. Göreve geldiği gündem bu güne sözünü esirgemeyen bir isim olarak tanınan Uzun Zonguldak Belediyesi ile ilgili daha önce yaptığı çağrıların ve yeni önümüzdeki dönemle ilgili düşüncelerinin hatırlatılması üzerine hem Akdemir’e hem de CHP örgütüne ortak akıl çağrısında bulundu.

AKDEMİR’E ORTAK AKIL ÇAĞRISI

Uzun soru üzerine yaptığı değerlendirmede şunları söyledi;

“Hangi konuda ne söylersek söyleyelim acaba ne demişler diye bakan, anlamaya çalışan yok ne yazık ki. Her açıklamamıza gelen tepki belediye hizmetleri yönünden oluyor. Gerek yerel basında , gerek sosyal medyada belediyenin çalışmaları ve Sayın Muharrem Akdemir ile ilgili eleştirileri yakından takip ediyorum. Bizimde Sayın Başkanı eleştirdiğimiz konular elbette var. Göreve geldiğimiz günden beri başarının ekip işi olduğunu savunmuş ve Sayın Başkanın bu konuda yalnız kaldığına inandığımız için bir yıldır ilçe örgütü olarak ciddi çaba sarf etmekteyiz. Belediye başkanı, meclis üyeleri, il ve ilçe örgütü, milletvekilleri yan yana olup ortak akıl ile hareket edildiğinde başarının katlanarak artacağına inanıyoruz. Birçok olumsuzluğa rağmen inancımızı koruyoruz”

KANTARCI’YI ÖRNEK GÖSTERDİ İŞGALLERi HATIRLATT

Uzun, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yaptığı çalışmaları örnek göstererek Akdemir ve ekibinin kaldırım işgallerinden işe başlaması gerektiğini hatırlattı. Sokaktan gelen tepkileri ciddiye aldıklarını belirten Uzun, samimi bir politika izlediklerini belirterek şöyle devam etti;

“Sayın başkan Akdemir ve belediye meclis üyeleri ile yaptığım son görüşmelerin ardından 2017 ‘de bir çok şeyin farklı olacağını söyleyebilirim. Ben onlardan söz aldım herkese de ilan ediyorum. Partimizin görüşü, duruşu belediyecilik anlayışı bellidir. Bu anlayış kişilerin vizyonu ve becerisiyle değişmez. Kişiler değişebilir ama partimizin anlayışı halkçı, sosyal demokrat bir hizmet anlayışıdır. Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı yaptığı hizmetler ve değişimlerle buna en güzel örnektir. İlçede yaptığı her değişim ve dönüşümde başta yöre esnafı olmak üzere halktan çok tepkiler almış ama hiç geri adım atmamıştır çünkü bu değişimler sancısız olmazdı. Sonuç şimdi yeni düzene herkes alıştı ve mutlu memnun. Aynısı Zonguldak’ta da olmak zorunda ilk olarak kaldırım işgallerinden başlanmalı vatandaşın talebi ve memnuniyeti herkesin üstündedir. Ben sayın Başkanım Muharrem Akdemir’ e güveniyorum. Bu arada bazı belediye meclis üyelerimiz şunu bilmeliler ki seçmen onlara basın yoluyla serzenişte bulunun diye oy vermiyor, şikayet değil icraat makamındalar yerel parlamentonun bir parçası olduğunun bilincinde ve sorumluluğunda CHP tüzüğüne bağlı hareket etmeliler. CHP dışındaki meclis üyelerinin açıklamalarına zaten bir şey demek istemiyorum. Ülkesinin rejimini, çocuklarının aydınlık geleceğini kuramayan, koruyamayan partinin mensupları Zonguldak için ne yapabilir ki?”

“KARADUMAN’IN KASTI TOKİ PROJESİ”

CHP’li Zonguldak Belediyesini eleştirirken Ak Parti’li yöneticilerin söylemlerini de görmezden gelemeyeceklerini ve haksız eleştirilerine tepkisiz kalamayacaklarını belirten Uzun Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın eleştirilerini hatırlatarak şu yanıtı verdi;

“Belediye CHP ‘de olduğu için hizmet göremediğini savunanlara söyleyeceklerim var. 15 yıldır tek başına hem de vekil üstünlüğü onlarda iken Zonguldak‘ın ne hizmet gördüğünü sormak isterim. Geçtiğimiz günlerde AKP’nin danışma toplantısında yaptığı açıklamada Sayın Metin Karaduman;

‘Zonguldak’ta yerel hizmetler CHP belediyesinde. Bizde iktidar partisi olarak AK Parti’yiz. Biz her platformda iş birliğiyle yapılmasını istiyoruz. Biz bu anlamda ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Özellikle kamu yatırımlarında yerel yöneticilerden destek alamıyoruz. Bu anlamda iktidar yatırımlarını el birliğiyle takip edip birlikte çalışmak istediğimizi söylüyoruz.’ ‘Kamu yatırımlarında destek alamıyoruz’dan kastı TOKİ! Son 15 yıl da hizmet anlayışı sadece yol ve betonarme üzerinden yürüyor. Her rantı hizmet olarak sunabilen bir zihniyet kendilerinden olmayan herkesin sunmaya çalıştığı hizmette rant arıyor ve bu karalamayı yapıyor. Zonguldak Belediye Meclis üyelerinin mesleki dağılımına bakıldığında CHP’ de bir müteahhit AKP’nin neredeyse yarısı müteahhit . Bu bile hizmet ve belediyecilik anlayışının bir göstergesidir.

Tabi ki burada belediye bizde değil olsa neler yapardık iması da var yani önemli olan her yerde iktidar olmak. Ama iktidarda olmalarına rağmen işin kendilerine düşen kısmında Zonguldak’ın sorunlarına nasıl şaşı baktıklarını son aylarda itiraf gibi açıklamalarla tanık olduk”

“HADİ ZEKİ BAŞKAN SAMİMİ OL VE YAP BİR BÜYÜKLÜK”

CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve Milletvekillerine verdiği dosyadaki konuların hiç birinin destek görmediğini belirten Uzun, Tosun’u kendi sözleriyle vurarak; “Sayın Zeki Tosun geçtiğimiz günlerde bulunduğumuz bir ortamda ‘Söz konusu Zonguldak ise hep birlikteyiz görüş ayrılığı yok‘ diye konuştu. Hadi sayın başkan en azından dere ıslahı projesini hayata geçirelim. Bu projenin altını özellikle çiziyorum çünkü sayın Akdemir’in sizlere sunduğu dosyaları açıp baktığınızdan emin değilim. Hadi Zeki Başkan yap bir büyüklük el at bu işe, en azından bir projeye hayata geçsin. Zonguldak halkı da görsün nasıl birlik olunduğunu. Tabi bunu samimi söyleminize inanarak söylüyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi