Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Güneydoğu&[#]8217;ya düzenledikleri gezideki izlenimlerini aktardı. Uçar, yöre halkının dağdan inişlerde yaşanan şova dönük hareketleri benimsemediğini belirtirken, &[#]8220;Terörün bitmesi isteniyor. Sorunun çözülmesini istiyoruz&[#]8221; dedi.
Düzenlenen toplantı ile Ak Parti Zonguldak il teşkilatının 17 kişilik ekiple Güneydoğu&[#]8217;ya yaptığı gezi değerlendirildi. Siirt, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır&[#]8217;da ziyaretlerde bulunduklarını ifade eden Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geziye katılan yöneticilerle birlikte düzenlediği toplantıda ziyaretlerin faydalı geçtiğini belirtti. Demokratik Açılım süreci içersinde projeye destek vermek için böylesi bir gezi düzenlediklerini ifade eden Başkan Uçar, terörün artık sonlandırılması için başlatılan projeye herkesin destek vermesi gerektiğini vurguladı. Batı ila doğunun kaynaşmasına katkıda bulunmak için böyle bir gezi düzenlediklerini belirten Başkan Uçar, &[#]8220;Teşkilatımızı ve yörenin tarihi yerlerini gezme imkanı bulduk. Çok mutlu oldular. Batıdan doğuya gitmeden yargılamak çok doğru değil. Biz, o bölge insanlarının sorunlarını özümseyerek aldık. Orada hayat batı gibi devam ediyor. Demokratik açılıma destek veriyorlar. Dağdan inişlerde yaşanan şova dönük hareketleri benimsemiyorlar&[#]8221; dedi.
Önümüzdeki süreçte yine gidileceğini ifade eden Başkan Hamdi Uçar, &[#]8220;Onların gözündeki ışık buzu mutlu etti. Ortada bir hastalık var. Terörün başından beri binlerce şehit verdik. 300-350 katrilyon harcandı. Bu hastalığın tedavi edilmesi lazım. Doğu ile batının kaynaşarak birlikte yaşanılmasının sağlanması gerekir. Başbakanımızın başlattığı projeye destek verilmeli. Türkiye terör belasından kurtulmalı&[#]8221; dedi.
Şehit ailelerinin tepkilerine değinen Başkan Uçar, &[#]8220;Şehit ailelerine saygı gösteriyoruz. Biz onların hassasiyetini gayet iyi anlıyoruz. Geri dönenler pişman olmuşlardır da geri dönmüşlerdir. Geri dönenler içinden kendilerini tutuklatmak, halkın içinde de polisin coplaması çaba sarf eden bile oldu. Geri dönenler içinde kurtulduklarına sevinenler oldu. Sorunun çözümlenmesini istiyoruz. Atılan adımlarda yanlışlık varsa düzeltilir. Oranın insanı Türk bayrağı altında birlikte yaşamak istiyorlar. Ayrı ülke kurma gibi bir hayalleri yok. Bölgeye hizmet gelmemiş, bölge insanı hor görülmüş&[#]8221; diyerek hizmetin artık gittiğini vurguladı.
Editör: Pusula Gazetesi