Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk Bayrağı dağıttı.
Zonguldak Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile otomobillere asılmak amacıyla araç sürücülerine iki bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Türk Bayrakları, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, belediye personeli tarafından kent merkezinde yeniden yapılan Dökerel Köprüsü üzerinde dağıtıldı. Başkan Eşref, Vali Erdal Ata´nın da makam aracını durdurarak, Vali Ata´ya da Türk Bayrağı hediye etti. Bayrak için teşekkür eden Vali Ata, Başkan
Eşref´i, "Benim aracımda zaten bayrak var ama yine de hediye olarak kabul ediyorum. Bayrakları dağıtırken trafiği sıkıştırmayın" diye uyardı.
Başkan Eşref, çok sayıda ticari ve hususi aracın yanı sıra bir polis otosu sürücüsüne ve gelin aracı sürücüsüne de bayrak verdi. Bir Çinli sürücüyü gören Başkan Eşref ve yanındakiler, Çinli sürücüye de Türk Bayrağı verdi. Aracın camını tıklayarak ´excuse me´ ve ´one minute´ diye seslenen Eşref´in konuşma talebine, konuşmak istediği Çinli ise işaret parmağını sağa sola sallayarak geri çevrildi.
Demokratik açılım sürecinde PKK´lıların teslim olarak gövde gösterisi yaptığı ortamda böyle bir etkinlik yaptıklarını söyleyen Eşref, şöyle konuştu: "Atatürk´ün varlığını hissettirmek için Atatürkçü olmayanlara onun varlığını göstermek için adeta gözüne sokarcasına bilboardlara, her tarafa Atatürk´ün posterlerini astık."
Bayrak dağıtımına devam eden Eşref de yoldan geçen yayaların bayrak talebini, "Araç sürücülerine bayrakları dağıtıyoruz. Yayalara vermiyoruz" diyerek geri çevirdi.
Editör: Pusula Gazetesi