Zonguldak Emniyet Müdürü'ne taziye ziyaretinde bulunun Başkan Akdemir;

"TERÖR SALDIRILARI BİZLERİ ÇOK ÜZÜYOR"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve bazı Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlıyı ziyaret ederek İstanbul'da ki PKK terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu bombalı saldırı sonucu şehit olan polis memurları için baş sağlığı diledi.

"TÜRKİYE'NİN VARLIĞI İLELEBET DEVAM EDECEKTİR"

Terör saldırılarını lanetliyorum diyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; "Zonguldak'ta yaptığımız işlerde kırıcı olmamaya özen gösteriyoruz. Devletimizin bütünlüğünü ne içeriden nede dışarıdan bozamazlar. Zonguldak halkı olarak bizler devletine, milletine, askerine, polisine çok bağlıyızdır. 1948'den sonra kömürün bulunması ile birlikte bu yörede çalışan, oturan arkadaşlarımız çok güç sarf etmişlerdir. Bu anlamda çokta kayıplar vermişlerdi. Bu anlamda Zonguldak şehrinde yerlisiyle, Türkiye'nin her yerinden gelen arkadaşlarımızla beraberce, sevgiyle, kardeşlik içinde yaşama imkanı bulduk. Bu dostluk halen devam ediyor. Bu dostluk ve sevgi anlayışımız hep devam edecektir. Tabi ki son zamanlar da gerçekleşen terör saldırısı bizleri çok üzmüştür. Dileğimiz o ki bundan sonraki günlerde hiçbir askerimiz, polisimizin tırnağı bile zarar görmesin. Türkiye'nin varlığı ilelebet devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben bizleri kabul ettiğiniz için size teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"BİZ HEPİMİZ TÜRKİYEYİZ"

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne vurgu yapan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı; “Bazı sohbetlerim intikal ediyor, bunları kesinlikle kimse bir eleştiri olarak üzerine almasın. Objektif bir fotoğraf çekmeye, bu şehir dışarıdan gelen üçüncü göz olarak değerlendirmeye ve buna uygun bir kamuoyu, bir algı oluşturmaya çalışıyorum. Bu benim milli gibi görevim, buradaki milli ruhu dinç tutmak, ulusal bilinç düzeyimizi yükseltmek benim bir görevim. Bu tip istişareleri sizlerden alacağımız desteklerle bu şehrin ihtiyaçlarına uygun şekilde şekillendireceğiz. Her kesimi dinlemek, her kesimi anlamak onun için biraz uzun sürdü. İki şehidimizle son süreçte İstanbul’da beraber çalıştık. Bireysel olarak Hasan’ı tanımıyorum, ama Vefa kardeşimizi yakinen tanıdığım, bildiğim, beraber omuz omuza çalıştığım bir şube müdürü arkadaşımdı. Hepimiz bu ülkenin birliğiyle, dirliğiyle bayrağın yerinde durması, toprağımızın korunması anlamında birdik. Bu şehirde beni anlayacak çok sayıda insan var. O rahatlıkla bu söylemleri kullanıyorum. Bunları kesinlikle siyasi bir münazaa olarak kimse algılamasın. Herkes bendir, ben herkesim, herkes bizdir. Biz hepimiz, biz Türkiye’yiz. İnşallah bu şehir böyle kalacak, zaman zaman kendi aranızdaki siyasi söylemleriniz, takışmalarınız bunların hepsi bu şehrin yereline özgü bir tutumdur. İnşallah bunlar kırıcı noktalara erişmez. Çünkü zaman o zaman değil. Biraz daha bütüncü, beraberlik, kurumsal ilişkilerin biraz daha güçlü olması noktasında istişareye ihtiyaç var. Temaslara ihtiyaç var. Bir kardeşiniz olarak her zaman yanınızdayım” ifadelerine yer verdi.



Editör: Pusula Gazetesi