Spor Toto 2’nci Lig Beyaz Grup takımlarından Zonguldak Kömürspor, Beşiktaş’da meydana gelen bombalı terör saldırısında şehit olan polislerin anısına, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret edip, polislere karanfil verdi.

Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Teknik Direktör Şenol Demir, futbolcular ve taraftar grupları, öğle saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Futbolcuları ve teknik heyeti, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Çakıroğlu karşıladı. Kırmızı lacivertli futbolcular, kendilerini karşılayan polislere karanfil hediye etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuşan Kulüp Başkanı Süleyman Caner, bugün Zonguldak Kömürspor futbolcuları, teknik heyet ve taraftar grupları olarak çevik kuvvet şube müdürlüğünü ziyaret ettiklerini belirterek, “Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası gerçekleşmiş hain saldırıda kaybettiğimiz çevik kuvvet polislerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün başsağlığı için buradayız. Çevik kuvvet, spor camiasıyla iç içe bir camia. Spor müsabakalarında bizimle birlikte en önde, yanımızda olan, her tür olaya karşı gerek taraftarı gerekse futbolcularımızı koruyan bu uğurda da canlarını veren birbirinden değerli kıymetli arkadaşlarımız. Hepsinin mekanı, cennetin en güzel köşkleri olsun. Allah ailelerine sabır versin. İnşallah bir daha böyle acı olayları Allah bize yaşatmaz. Bunun için birlik ve beraberlik olmamız lazım. Birbirimizi çok sevmemiz lazım. Basın da çıkan haberlerde görüyorum; Polislerimiz can verirken askerlerimiz can verirken sevinç twitleri atanlar, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapanlar var. Bunları hükümet şuanda gözaltı kararı vermiş, alıyorlar ama bu yetmez. Bu insanların ben Türklüğünden şüphe ederim. Bunların vatandaşlıktan da çıkarılması gerekir. Bu insanlar Türk olamaz, Müslüman olamaz. Bir polisin, bir sivilin, bir askerin ölmesinden memnuniyet duyan bunu paylaşmaya kalkan sıfatı ne olursa olsun ister gazeteci olsun bilmem ne olursa olsun bu insan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı haklarından faydalanamaz. Faydalanılması da mümkün değildir. Hükümete çağrım; Bu insanların tespit edilerek, yasal işlem yapılsın ama bir yandan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılsın. Bunlar bu haklardan faydalanmaması gerekir. Biz her zaman devletimizin, polisimizin, askerimizin yanındayız.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Çakıroğlu, “Biz kendilerinin ziyaretinden dolayı hem kendisinden hem yardımcılarından futbolcu kardeşlerimizden ve trübün lideri arkadaşlarımızdan katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Kaptan Suat Kerçin ise “Bir meslek grubu düşünün ki, bu bayrak altında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti insanlarının huzuru mutluluğu için gece-gündüz çalışan yine öyle bir meslek grubu ki, aldığı ücret insanların huzuru için olan ve bu işin eğitimini alırken her zaman akıllarının bir kenarında şehit olmak aklında olan bir meslek gurubu var. Komple bir takım olarak onların yanındayız. Onların yanında olduğumuzu belirtmek için burayadız. İnşallah tüm Türkiye’deki insanlar bizim gibi duyarlı olurlar. Çünkü onların bu desteğe ihtiyacı var. Çünkü onların işi bizi korumak. Bizi koruyan insanların da bu tür olaylara maruz kalması gerçekten içler acısı. Umarım ülkemiz kısa süre içerisinde bu işlerden kurtulur. Çünkü bu ülkede yaşanacak çok şeyler var. Bu olaylara gerek yok. Takım olarak bu olayı kınıyoruz. Polisimizin, askerimizin, devletimizin her zaman yanındayız” diye konuştu

Daha sonra futbolcular ve taraftar grupları, polislerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi